1935 Views

–Å prestere når det gjelder er en kunst

Juli 15, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Det er kort tid til EM i Berlin. Våre beste utøvere er inne i siste finpuss fasen, og gleder seg nok like mye som oss andre. Som tidligere friidrettsutøver og deltager i EM så langt tilbake som i München 2002, kan jeg enda kjenne på følelsen og spenningen ukene før.

Det er om å gjøre finne formen, noe som betyr en balanse mellom de tøffe øktene og restitusjon. Det er viktig å ikke bli syk, eller pådra seg en skade. Friidretten ligger i bakhodet døgnet rundt, men på samme tid må du prøve å tenke på andre ting,- slappe litt av og senke skuldrene. Det er en kunst og det er slett ikke alle som klarer den kunsten. Nerver og spenning kan raskt ta over, men er du vant til mesterskap hjelper det på.

Å prestere når det gjelder er utrolig gøy når det skjer, men fryktelig ergerlig hvis det ikke går som planlagt. Sann er idretten. Det gjelder også for de som er yngre og så sårt ønsker å sette ny personlig rekord, om det er i et treningsstevne eller på et av de nasjonale stevnene. Når du først stiller til start vil du jo gjøre det beste ut av situasjonen. Og er det noe de fleste tenker i kampens hete, er det:- Hvorfor i all verden gjør jeg dette? Hvorfor skal det være så ufattelig nervepirrende? Jeg husker det som om det var i går.

I denne utgaven av Magasinet Friidrett har vi satt EM på menyen. Det er intervjuer med våre største profiler, det er en interessant og informativ prat med den velkjente Karen-Marie Ellefsen. Hun har opplevd EM arrangementene på nært hold helt siden 80- tallet, og husker hvert eneste EM. Ja, hun kan ramse opp alle fra år til år. Et morsomt møte med en fargerik og kunnskapsrik journalist.

Men vi har ikke glemt friidrettsmiljøene, og i denne utgaven har vi vært med på kastsamling i Gloppen. Et miljø som setter stort fokus på samhold og lagbygging. Og som kasttrener og sjef Thomas Rosvold sier: –Et  godt miljø skaper individuell framgang. Det kan vel ingen arrestere han på.

Vi ønsker EM-deltagerne våre lykke til i Berlin, og alle dere andre som skal ut og kjempe på friidrettsarenaen det samme.

 

Friidrettshilsen fra
Kristin Roset, redaktør

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy