1915 Views

Amalie Iuel knuste sin norske rekord og er klar for semifinale i VM

Amalie Iuel (25) overrasket seg selv og løp inn til 54,72 i forsøksheatet på 400 meter hekk i friidretts-VM. Det ga norsk rekord og avansement til semifinale.

Oktober 01, 2019
Skrevet av:

admin

Amalie Iuel (25) overrasket seg selv og løp inn til 54,72 i forsøksheatet på 400 meter hekk i friidretts-VM. Det ga norsk rekord og avansement til semifinale.

Iuel hadde fra før personlig rekord og årsbeste med 55,15. Det var også norsk rekord. 54,72 var nest beste tid av samtlige i kvalifiseringen og førte henne opp på 10.-plass på verdensrankingen.

Det lover godt foran onsdagens semifinale.

– Det har alltid vært slik at jeg har prestert bra tidlig i sesongen og dabbet av mot slutten. At dette kom i et VM, er veldig gøy. Det er gøy at jeg endelig fikk stang inn og ikke er noen hundredeler unna en plass i semifinalen, sa Tyrving-løperen i pressesonen.

Der hadde hun det travelt. Det var ikke mange timene til hun skulle i aksjon på nytt.

 

Sto løpet ut

Iuel fikk med seg at hun lå godt an ved siste hekkepassering.

– Jeg så at tiden over siste hekken var ganske mye bedre enn i de andre heatene. Da tenkte jeg at enten kunne jeg roe ned og spare krefter til i morgen (onsdag), eller så kunne jeg bare fortsette i den rytmen jeg hadde og stå distansen inn til mål. Jeg tror at det var en riktig avgjørelse. Jeg er veldig, veldig fornøyd med å se 54-tallet og ta den norske rekorden, sa Iuel.

– Du hadde den nest beste tiden i kvalifiseringen?

– Ja, men du kan ikke se på det sånn. Jeg tror nok at amerikanerne og et par andre har bedre tider inne.

– Veldig imponerende. Deilig å se at det løsnet for henne, sa den ferske VM-vinneren Karsten Warholm, som fulgte løpet fra tribunen, til NRK.

 

Bensin til bålet

Warholms trener Leif Olav Alnes er også Amalie Iuels trener.

– Hun vet at det er backing uansett resultat. Da er det ikke noe å tenke på. Da er det bare å gi gass. Dette er idrett. Det er ikke farlig. Det som skjer, det skjer, sa Alnes.

Alnes erkjente at det var et nokså godt tidspunkt å sette norsk rekord på. Han sier at de har visst at det skulle være et VM i Doha ganske lenge, og at det ikke var noen bombe at de hadde prøvd å legge til rette for det.

– Nå satt den. Jeg er veldig fornøyd.

– Har du sett det komme?

– Jeg hadde håpet. Du prøver å legge til rette for det, og det er som jeg har gjentatt tidligere at godt gjort er bedre enn godt sagt. Det er gøy når det går bra. Jeg har prøvde begge deler, og det er faktisk vesentlige morsommere når det går bra. Middagen er spist, og så får vi se om det blir noe dessert på oss. Dette gir selvsagt selvtillit, og hun er allerede kvalifisert til OL. Dette gir bensin til bålet, sa Alnes.

Raskest i forsøket var amerikanske Sydney McLaughlin med 54,45. Verdensrekordholder Dalilah Muhammad fra USA hadde 54,87.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy