919 Views

Blåser liv i friidretten med ny stevneserie

Norwegian Milers Club (NMC) frister med pengepremier og matching mot utenlandske konkurrenter. Alt for å få ny giv i friidretts-Norge.

April 28, 2015
Skrevet av:

admin

Målet med denne nyskapingen er å øke stevnetilbudet for utøverne. Her er et tilbud til de som vil prøve å løpe raskt, sier Hans Jørgen Borgen, trener i Ull/Kisa. Borgen er en av initiativtakerne til opprettelsen av stiftelsen NMC. Han håper og tror den nye modellen kan forbedre vilkårene for mellom- og langdistanseløping i Norge. Tanken er at det nå skal gis et bedre stevnetilbud og at treningssamarbeidet blir styrket.

– Vi har hentet inspirasjon fra British Milers Club, og har lenge tenkt at det må kunne gå an å få til noe tilsvarende i Norge, sier Hans Jørgen Borgen.

 

GODT MOTTATT

Sammen med Finn Kollstad, Nils Hetleflåt og Jasper Buitink har han opprettet stiftelsen Norwegian Milers Club, og de opplever allerede stor pågang.

– Mottakelsen blant utøverne og i hele miljøet er svært god, sier Borgen. Marius Vedvik (23) er en av løperne som hilser den nye modellen velkommen. Han er fornøyd med at han nå ikke trenger reise til England og Belgia for å finne konkurrenter som matcher ham.

– Det norske friidrettsmiljøet trengte en endring. Vi har hatt noen gode stevner, særlig på 1500 meter, og noen på 800 meter. Men spesielt på lengre distanser måtte vi ofte reise utenlands for å få springe fort, sier Vedvik.

Vedvik er langdistanseløper for klubben IL Gular i Bergen. Han synes det er viktig at det tas initiativ til å fornye friidretten.

 

LES OGSÅ: Friidrett – verdens mest målbare idrett, men til hvilken pris?

 

HARER OG LØPERE FRA UTLANDET 

For grunnleggerne av Norwegian Milers Club (NMC) er stevneserien første steg. De ser for seg et treningssamarbeid mellom klubber og regioner i norsk mellom- og langdistanseløping, samt et samarbeid med andre land.

– Jobben med å hente inn utenlandske løpere har vi egentlig ikke startet skikkelig ennå, men vi har allerede blitt kontaktet av flere som ønsker seg hit, sier Hans Jørgen Borgen i Ull/Kisa.
Han kan røpe at blant andre Rickard Gunnarsson (SVE) og Jack Crabtree (UK), i tillegg til flere løpere fra Nederland, kommer til stevneseriens første konkurranse, som finner sted på Jessheim 4. juni.

– Det blir sterk deltagelse fra både inn- og utland, og vi vil bruke vårt kontaktnett til å få på plass best mulig matching for de beste norske løperne, inklusive gode fartsholdere.

 

PENGEPREMIE

I stevneserien kan løperne samle poeng, og den som får flest poeng til slutt vinner en pengepremie.
– En hare vil lede an,

og ønsker man å kjempe om hovedpremien må man prøve å løpe så raskt man klarer, sier Borgen.
Han understreker at kvinnelige og mannlige utøvere stiller likt i konkurransen om å vinne stevneserien.

– Håpet er at det både her til lands og i utlandet skal utvikles en prestisje i å vinne den sammenlagte seieren i NMC, sier Hans Jørgen Borgen.
Det siste stevnet arrangeres på Bislett Stadion i Oslo i september, og her vil det vanke en del ekstrapoeng til de som hevder seg. Deltakelse gjennom hele serien lønner seg altså.

 

FOR BREDDE OG ELITE

Initiativtakerne jobber aktivt for å få med eliten inn i dette nye konseptet, men understreker at stevnene blir et tilbud for alle utøvere fra 15 år – fra bredde til toppen.
Det er lokale arrangører som tar seg av den tekniske gjennomføringen av de fem løpene som det er lagt opp til i år. Tekniske arrangører av NMCs stevner i 2015 er Kristiansand Løpeklubb, Ull/Kisa og SK Vidar.

 

Fakta

NORWEGIAN MILERS CLUB (NMC)

Ny stevneserie for mellom- oglangdistanseutøvere.
Fire stevner arrangeres i 2015,med start på Jessheim 4. juni.

FORELØPIG TERMINLISTE:
4. JUNI: 1500m Jessheim Stadion. (Arrangør Ull/Kisa)
6. JUNI: 10 000m Kristiansand Stadion. (Arrangør KRS Løp)
28. JUNI: 800m og 5000m, Bislett Stadion. (Arrangør SK VIDAR)
29. AUG.: 1500m og 5000m,Bislett Stadion. (Arrangør SK VIDAR)
19. SEPT.: 800m, mile og 5000m, Bislett Stadion. (Arrangør Ull/Kisa)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy