1581 Views

Det er din sesong!

På et klubbutviklingsmøte i Gjøvik Friidretts-klubb i 2012 sa Trond Barthel Da jeg var aktiv handla det ikke om sonetrening; vi tok i det vi

Juni 23, 2017
Skrevet av:

admin

På et klubbutviklingsmøte i Gjøvik Friidretts-klubb i 2012 sa Trond Barthel:

– Da jeg var aktiv handla det ikke om sonetrening; vi tok i det vi kunne til det ble svart så var økta ferdig.

I et intervju med undertegnede for denne utgaven sa han noe lignende da han forklarte at han så på seg selv som et brutalt treningsprodukt. Det kan være en lærdom i dette, kanskje er vi tjent med et fokus på prestasjonen i øyeblikket istedenfor å trene for tallene enten de indikerer lengde, høyde eller tid. Et slikt fokus kan du lese om i kommentasjen «Ultraløping – en vei inn i ditt eget sinn» hvor motivasjonen for å løpe lenge utforskes. Det som definerer et slikt fokus er en tilstedeværelse i øyeblikket hvor det kun handler om å løpe, hoppe eller kaste.

Eirik Dolve, mannen som ligger an til å sette ny norsk rekord i stavsprang om alt går som planlagt, er godt kjent med dette. Han forklarer at det å tørre er grunnleggende for å nå et høyt nivå i stavsprang. Trond Barthel forklarer i samme artikkel at stavsprang handler om å ha den rette feelingen. En slik tilstedeværelse er nok kjent for flere og Ingrid Kristiansen er en av dem. Lørdag 5. Juli 1986 satte hun verdensrekord på 10 000m på Bislett etter å ha løpt 8km, spilt minigolf og syltet 10kg jordbær tidligere på dagen. Vi ser derfor at en tilstedeværelse hvor fokuset ligger på innsatsen som bidrar til tallene er det som skaper resultatene. Men samtidig som det er sagt er det fullt mulig å finne verdi i treningsverktøy, «Suunto Spartan Sport Wrist HR» på side 34-35 er et eksempel på det.

Sesongen 2017 byr på mange spennende hendelser, blant annet flere mesterskap. Para-VM i juli og VM i august som begge går i London er de to største. I sist-nevnte vil det bli spennende å se hva Ingebrigtsen brø-drene, Karsten Warholm og Amalie Iuel kan prestere – på en god dag er medalje helt klart mulig. Drøye 3 uker før dette mesterskapet går Para-VM av stabelen i samme by. Der, så fremt at de presterte fram til det endelig uttaket 8. juni, vil Norge ha med flere spen-nende utøvere. De mest åpenbare medaljekandidatene er Runar Steinstad og Ida Yessica Nesse. Førstnevnte tok bronse i Paralympics i samme by for 5år siden mens sistnevnte har i starten av 2017 sesongen vist at hun er i stand til å holde et internasjonalt nivå. En annen utøver som det vil være spennende å følge med på i dette mesterskapet er Vegard Dragsund Nilsen. Med et potensial på midten av 23 og 11 tallet på 200 og 100m skal vi ikke se bort ifra at Nilsen også kan være med i medaljekampen.

Aleks Tangen

Uansett hvordan du tilbringer sesongen, om det er et lokalt stevne, Oslo Bislett Games eller en treningsøkt håper jeg du finner en grunn til å trives. Har du mot formodning ikke mulighet til å være tilstede kan du følge Friidrettsmagasinet på Instagram, Facebook og YouTube. Der vil du også finne bilder, videoer og tekst fra arbeidet med magasinet, blant annet intervjuet undertegnede gjennomførte med selveste Frank Shorter helgen 2.4. juni.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy