EM: – Betyr veldig mye

August 15, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Europamesterskapet smalt i gang mandag morgen. Marcus Thomsen kastet seg til finale med 20.32 meter. Han ble nummer seks i sin pulje, og åtte totalt. I kulefinalen mandagskveld gikk det dessverre ikke så langt som Marcus ønsket. Han var tydelig skuffet over 9.plassen og 19,91 meter. Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

Lene Onsrud Retzius imponerte med å hoppe 4.50meter i første forsøk, og gikk dermed videre til stavfinalen som går onsdag kveld.
– Jeg er veldig lettet og stolt over å gjøre jobben som skulle til. Det var viktig å ta 4,50 på første forsøk, sa hun til NTB etterpå.

–Betyr veldig mye

Våre to lengdehoppere Henrik Flåtnes (foto: Kristin Roset) og Ingar Bratseth-Kiplesund hoppet seg også til finale med henholdsvis 7,79 og 7,74 meter. Det var med et nødskrik at de to norske hopperne tok seg videre til finalen. Flåtnes fikk opp sitt beste hopp i den tredje og siste omgangen. Kiplesund som hadde hoppet dødt i begge sine to første forsøk, fant også frem kreftene til siste omgangen. Kiplesund gikk videre til finalen med en centimeters margin.

– Det var fryktelig morsomt å komme til finale, forteller Henrik Flåtnes til Friidrettsmagasinet. I utgangspunktet var målet for sesongen å kvalifisere seg til EM, også hadde jeg jo en drøm om å komme til finalen. Nå klarte jeg jo det, og det betyr veldig mye. Jeg skal bare å slippe seg løs i finalen, og kose meg maks. Vi lada opp til dette mesterskapet ved å trene litt mindre for å få overskudd, og fokusere på små detaljer. Finalen går tirsdag kveld.

Maratonløperne har også vært ute og løpt. Weldu Negash Gebretsadik ble nummer 39 på tiden 2:18.58. På kvinnesiden løpte Maria Sagnes Wågan inn til 36.plass på 2:40.58, Runa Skrove Falch kom på plassen etter på tiden 2:41.08. Pernilla Eugenie Epland brøt dessverre løpet.

Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste på 400 meter med 46,18. Han kom dessverre ikke videre med sin femte plass i tredje heat. Linn Oppegård ble dessverre siste i sitt heat med 53,29 på 400 meter.

Jakob lett videre, og ny personlig rekord på Sander

Jakob Ingebrigtsen. Foto: NRK

Jakob Ingebrigtsen gjorde som forventet. Løp lett og ledig hele veien, og cruiset inn til seier på 3.38,48 i sitt forsøksheat på 1500meter. Det var noe knuffing underveis, men Jakob la seg fint i bane to og unngikk trøbbel. Neste løp ut er 5000meter finale tirsdagskveld klokka 21:08.

Mangekamp gutta Sander Aae Skotheim, og Martin Roe har gjort unna sin første dag. Sander Aae Skotheim imponerte stort på siste øvelsen i kveld med ny personlig rekord på 400meter.

–Det var pur vilje på slutten der, sa han til NRK like etterpå.

Sanders resultater: 100m: 10,98. Lengde: 7,56. Kule: 13,65. Høyde: 2,11 (1.plass). 400meter: 48,27
Martins resultater: 100m: 10,94. Lengde: 7,21. Kule: 14,77. Høyde: 1,87 (årsbeste). 400meter: 50,83

Sander Aae Skotheim. Foto: NRK

Dette skjer tirsdag 16.august:

09:05 110 meter hekk menn 10-kamp: Sander Aae Skotheim, IK Tjalve. Martin Roe, IL Fri.
09:51: 110 meter hekk menn forsøk: Vladimir Vukicevic, SK Vidar.
09:50/10:55 Diskos menn 10-kamp: Sander Aae Skotheim, IK Tjalve. Martin Roe, IL Fri.
10:15/10:27 1500 meter kvinner forsøk: Amalie Sæten, Ullensaker/Kisa IL. Ingeborg Østgård, FIK Ren-Eng.
11:30/12:30 Stav menn 10-kamp: Sander Aae Skotheim, IK Tjalve. Martin Roe, IL Fri.
11:40/11:57 3000 meter hinder menn forsøk: Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa IL. Tom Erling Kårbø, Stord IL. Fredrik Sandvik, Ullensaker/Kisa IL.
12:25 400 meter menn semifinale*.
13:00 400 meter kvinner semifinale*.
13:30 Slegge kvinner kvalifisering: Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg T&IL.

18:40/19:40 Spyd menn 10-kamp: Sander Aae Skotheim, IK Tjalve. Martin Roe, IL Fri.
20:27 Lengde menn finale. Henrik Flåtnes, Tønsberg FIK. Ingar Bratseth-Kiplesund, SK Vidar.
21:08 5000 meter menn finale: Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL. Narve Gilje Nordås, Sandnes IL.
21:35 1500 meter menn 10-kamp: Sander Aae Skotheim, IK Tjalve. Martin Roe, IL Fri.