1590 Views

EM nyheter fra Glasgow

Mars 02, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Okparaebo enkelt videre til semifinale i EM

30-åringen løp i mål på 7,27 sekunder. Bare sju løpere var bedre i kvartfinalen. Dermed hadde Okparaebo ingen problemer med å kvalifisere seg for semifinalen som løpes lørdag kveld. Polske Ewa Swoboda var raskest med 7,14.

– Jeg koste meg der ute. Det var gøy å løpe, og det er artig å få være med på dette her. Jeg hadde senkede skuldre og tar ett løp av gangen fremover. Tiden har ikke så mye å si, det handler om å komme seg videre, sier hun til friidrett.no etter løpet.

Også Helene Rønningen løp kvartfinalen, men røk ut etter å ha blitt nummer 25 på tiden 7,41. Dermed var hun ett hundredel fra å gå videre.

I herreklassen forsvant Amund Høie Sjursen ut i kvartfinalen. Han ble nummer 25 etter å ha løpt på 6,79. For ham ble det som med Rønningen, et fattig hundredel fra avansement.

Photo/Alastair Grant)

Thomsen nest sist i EM-finalen i kule

Marcus Thomsen fikk ikke til fullt så gode kulestøt i EM-finalen innendørs som i kvalifiseringen. 21-åringen klarte 20,22 meter som best og endte på 7.-plass.

Den norske junioreuropamesteren fra 2017 hadde til sammenligning 20,41 tidligere på dagen. Resultatet sikret ham finalebilletten i Glasgow.

Thomsen har 20,58 som personlig rekord. Han innledet finalen med 19,65 meter. Det beste kulestøtet fikk han til i fjerde av i alt seks forsøk.

Michal Haratyk fra Polen vant EM-gullet med 21,65. Den lengden fikk han til allerede på første forsøk. Tyske David Storl fulgte nærmest med 21,54, mens bronsen gikk til Tomás Stanek fra Tsjekkia (21,25).

Fredag kveld kunne for øvrig Sondre Guttormsen juble for finaleplass i stav. Han gikk videre med et sprang på 5,70 meter og tok 3.-plassen i kvalifiseringen. Finalen går lørdag.

Grøvdal falt av da EM-rykket gikk: – Hadde håpet på litt bedre enn dette

Karoline Bjerkeli Grøvdal greide ikke å være med i medaljekampen på 3000-meteren under friidretts-EM innendørs i Glasgow fredag. Hun havnet på 5.-plass.

28-åringen var i mål på tiden 8.52,12. Laura Muir tok gullet som hun ville og satte mesterskapsrekord med 8.30,61. Briten distanserte alle på tampen.

Grøvdal falt av i teten etter snaut fem minutter. Da gikk det et rykk som hun ikke klarte å henge med på. Det ble en stor luke, og Grøvdal ble liggende litt i ingenmannsland.

Hun avsluttet godt og løp inn til 5.-plassen ved å ta igjen nederlandske Maureen Koster. Det er absolutt godkjent på denne tiden av året.

– Jeg hadde jo håpet på litt bedre enn dette, men jeg kjente ganske tidlig at kroppen ikke var helt på lag. Nå har jeg vært syk i en uke før dette, og jeg visste at det var litt usikkerhet. Det var ikke den store forkjølelsen jeg hadde, men det slår ut når du skal prestere på maks her, sa Grøvdal til NRK og fortsatte:

– Jeg følte meg ti ganger bedre i Rudhallen under nordisk (friidrettslandskamp), så det er litt kjedelig, men samtidig synes jeg det er gøy å være med.

Satser

For Grøvdal er det ikke første gang at hun har slitt med sykdom i forkant av et stort mesterskap.

– Det begynner jo å bli noen ganger nå. Jeg er syk kanskje to ganger i året, så det har jeg vært veldig uheldig med. Det er ikke slik at jeg er syk hele tiden.

Grøvdal har i vinter for første gang i karrieren satset skikkelig på å løpe innendørs. Nylig smadret hun Ingrid Kristiansens nesten 34 år gamle norske rekord på 3000-meteren. Det gjorde hun med tiden 8.44,68 i et sololøp.

– En 5.-plass her er ikke et dårlig resultat. Det er helt andre konkurrenter enn jeg vanligvis løper mot. Det er raske utøvere fra 800 og 1500 meter, sa Grøvdal til NRK.

Første norske

Hun synes det har vært gøy å få prøve seg i innendørskonkurranser den siste tiden.

– Dette var mitt tredje løp (innendørs) noensinne, så jeg har ikke veldig erfaring med det. Det er gøy, intenst og det går veldig fort unna med mange runder. Det blir en ny måte for meg å løpe på.

Grøvdal ble for øvrig fredag tidenes første norske kvinne til å løpe 3000-meteren i et innendørs-EM.

 

 


Foto: Alastair Grant/AP Photo / NTB scanpix

 

Martin Roe på en fjerdeplass etter to øvelser

Martin Roe åpnet sin mangekamp under formiddagsøkten av andre dag under EM innendørs i Glasgow, og ligger på en fjerdeplass.

Martin Roe åpnet sin syvkamp med å løpe 60 meter på 7.03, litt bak hans årsbeste på 6.95 og persen på 6.92, som han løp på da han satte sin norske rekord i sykvamp i fjor.

– Dette var litt bak det jeg hadde håpet på. Jeg hadde en dårlig start og kom ikke skikkelig i gang. Kroppen kjennes egentlig bra ut, var dommen fra Fri-utøveren.

Neste øvelse var lengde og der hoppet Roe norsk innendørsrekord 7.81 da han satte sin mangekampsrekord i fjor. Småbarnsfaren fra Trengereid åpnet med 7.53 i første omgang, og kunne deretter senke skuldrene. I andre omgang ble det 7.49, før han avsluttet med 7.53. Roe viste en strålende stabilitet, men makshoppet manglet.

Etter to øvelser stod han med 1814 poeng og lå på en fjerdeplass.
Kilde: Friidrett.no

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy