955 Views

En mann for sin gate

riidrett har kommet over en rekke endrin-ger etter årets olympiske leker, og begyn-ner med det som blir omtalt som ”Canadas

November 28, 2017
Skrevet av:

admin

TEKST: JØRUND WESSEL CARLSE

Friidrett har kommet over en rekke endringer etter årets olympiske leker, og begynner med det som blir omtalt som ”Canadas raskeste vei”. Ja, du gjettet riktig. Det er hurtig-toget, lynvingen og Canada-ekspressen Andre DeGrasse som har fått sin egen gate oppkalt etter seg. I Markham, Ontario ble 21-åringen hyllet med sin egen gate da han kom hjem med et OL-sølv og to bronsemedaljer fra lekene.

LYNRASK GATE: Andre De Grasse blir her hedret med et

HEDRET I OL-ÅRET
Mellomdistanseløperen Abel Kiviat døde i 1991, 99 år gammel. Nå har amerikaneren fått sin egen gate. Abel Kiviat way ligger i Tompkin-sville, New York.

– I det olympiske året 2016 føles det riktig å hedre ham med en vei, sier Jeff Benjamin, som har vært blant pådriverne for navneendringen.

Det ble ikke gatenavn på amerikanske LaShawn Merritt, men 400 meter-løperen trakk nok på smilebåndet da borgerne i hjembyen Portsmouth, Virginia hedret veteranen med LaShawn Merritt-dagen 30. september. Blant aktivitetene på programmet var en parade med det passende navnet… LaShawn Merritt-paraden.

– En veldig spesiell anledning, kunne TV-reporter Kristina Zverjako melde fra paraden.

– GJORDE NASJONEN STOLT

Noen nøyer seg ikke med det, og i Sør-Afrika har de jobbet hardt med navneendringene de siste årene. Nå ser det ut til at landet setter planene om Caster Semanya-stadion på vent. Årsaken er pengemangel, og at staten heller vil bruke kro-nene på andre prosjekter.
På den andre siden ønsker Helen Zille å døpe om en stadion i hjemlandet etter gullhelten Wayde van Niekerk. En av Sør-Afrikas største aviser klinket attpåtil til med tittelen «Wayde to go».

– Han gjorde nasjonen stolt, og viste det sørafrikanske flagget på en god måte, argumenterer Zille.
Friidrett sender av gårde en kollektiv gratulasjon, og håper «Vebjørn Rodals vei», «Filip Ingebrigtsens plass» og «Isabelle Pedersen stadion» er rett rundt hjørnet…

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy