1722 Views

Flåtnes slettet 50 år gammel norgesrekord

Henrik Flåtnes forbedret den norske U23-rekorden til Finn Bendixen fra 1971 med åtte centimeter da han hoppet 7.95 i Kuortane i slutten av juni.

Juli 16, 2021
NORGESREKORDHOLDER: Henrik Flåtnes forbedret den norske U23-rekorden til Finn Bendixen fra 1971 med åtte centimeter da han hoppet 7.95. Her fra samling i Trondheim i vinter. Full oppvartning i hjemmet til Frank Brissach. FOTO: KRISTIN ROSET
Skrevet av:

admin

–Det kjentes godt å få det skikkelig til. Kuortane stadion har en rask bane, det var stabil vind, jeg traff midt på planken og fløy til personlig rekord. Når du legger ned så mye tid til trening er det godt å få vist det i konkurranse også, sier Flåtnes.

Han blir til daglig trent av Odd Bergh, Frank Brissach og Dietmar Mögenburg.

–Jeg har tre veldig dyktige trenere. Det setter jeg stor pris på. Nå fokuserer jeg mot U-23 EM i Tallinn i juli. Vil gjerne se åtte meteren, men jeg fokuserer mest på arbeidsoppgavene mine, og gjøre en så god innsats som mulig. Det viktigste for meg er å kjenne at jeg gjør mitt beste, sier den sindige lengdehopperen fra Vennerød utenfor Tønsberg.

TO STJERNER: Zerei Mezngi (t.v) fra Stavanger løp inn til 27:57.63 på 10 000 meter, og perset med over seks sekunder. Her sammen med Mo Farah. FOTO: STAVANGER FRIIDRETTSKLUBB
TO STJERNER: Zerei Mezngi (t.v) fra Stavanger løp inn til 27:57.63 på 10 000 meter, og perset med over seks sekunder. Her sammen med Mo Farah. FOTO: STAVANGER FRIIDRETTSKLUBB

Solid pers for zerei mezngi

Zerei Mezngi fra Stavanger løp inn til 27:57.63 på 10 000 meter under et invitasjonsløp lagt inn i det britiske mesterskapet i Manchester i slutten av juni.

Han kom seg under 28 minutter for første gang og perset med over seks sekunder. Mezngi har slitt med skader gjennom våren og ikke hatt mange uker med god trening. Får han seg noen måneder med god trening skal det bli veldig spennende å se hva han får til. Løpet var lagt opp for at fire ganger OL-vinner Mo Farah skulle klare OL-kravet på 27:28.00. Han vant, men klarte ikke kravet da han løp inn til 27:47.04. Det var en del vind og ganske kjølig i Manchester, så det var langt fra ideelle forhold for å løpe fort.

Mezngi passerte på 2:46 på første kilometer og lå midt i feltet. Klokken viste omtrent 8:15 da Mezngi hadde løpt 3000 meter og han var nå i rygg på Farah. Mannen som har vunnet NM-gull på 10 000 meter to ganger måtte slippe ryggen til den britiske legenden opp mot passering 5000 meter. Mezngi lå litt bak OL-skjema ved passering halvveis og klarte ikke å ta inn igjen på dette. Han dro gruppen bak Farah og løp inn til en pen tid.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy