1254 Views

Fryser OL-kvalifiseringen til desember

Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd i konkurranser mellom 6. april og 30. november vil ikke kvalifi sere utøveren til OL-deltakelse, men utøvere som allerede har greid OL-kravet etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor vil fortsatt være kvalifisert.

Mai 24, 2020
PÅ VENT: – Jeg er takknemlig for tilbakemeldingene fra utøverkommisjonen og styret, som mente at vi ved å sette kvalifiseringen på vent sørger for en mer rettferdig prosess ettersom det vil være ulik tilgang til konkurranser og internasjonal reisevirksomhet, sier World Athletics-president Sebastian Coe. FOTO: NTB SCANPIX
Skrevet av:

admin

De olympiske sommerlekene er på grunn av koronaviruset utsatt fra 2020 til 2021. Totalt blir kvalifiseringsperioden fire måneder lenger enn opprinnelig planlagt selv om den settes på vent i nesten åtte måneder.

Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

RETTFERDIG

– Jeg er takknemlig for tilbakemeldingene fra utøverkommisjonen og styret, som mente at vi ved å sette kvalifiseringen på vent sørger for en mer rettferdig prosess ettersom det vil være ulik tilgang til konkurranser og internasjonal reisevirksomhet, sier World Athletics-president Sebastian Coe i en pressemelding. Kvalifiseringsperioden avsluttes 29. juni neste år, bortsett fra maraton og 50 kilometer kappgang der siste kvalifiseringsdato er 31. mai 2021.

PERMITTERINGER

World Athletics har for øvrig besluttet å permittere halvparten av de ansatte i hovedkvarteret. Alle vil få full lønn i permitteringsperioden. Myndighetene i Monaco, der forbundet holder til, bidrar med 70 prosent av lønnsutgiftene. Permitteringen begrunnes med færre arbeidsoppgaver på grunn av stopp i konkurranseaktivitet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy