971 Views

Glovarm VM-oppladning for Norges friidrettshåp

April 05, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Sterk varme sender Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og de øvrige norske friidrettsspissene til en lang precamp i Doha før VM starter i september.

Mesterskapet i Doha i Qatar arrangeres 26. september til 6. oktober.

Norges Friidrettsforbund har ikke lagt opp til noen tilfeldigheter i oppladningen til mesterskapet. Hotellrommene er for lengst booket.

Erlend Slokvik tok over som toppidrettssjef etter Håvard Tjørhom i september sist sesong. Store oppgaver venter på strak arm.

– De aller fleste skal være på precampen fra 10 til 12 dager før første konkurranse. Vi reiser ned i to bolker. De første reiser 15. september og noen 18. september. Vi har fått råd om at vi trenger minst 10 dager i forkant av mesterskapet for å tilvenne oss klimaet. Dette handler om varmetilvenning, sier toppidrettssjef Slokvik til NTB.

Som i OL

Varme tilvenningen har dessuten en dobbel bunn. Allerede neste år er det OL i Tokyo. Klimaet i den japanske hovedstaden er også varmere enn det norske utøvere normalt er vant med.

– Dette blir det samme foran OL i Tokyo. Dit skal vi også på precamp. Olympiatoppen har ordnet bosted. Precampen i Doha blir også læring og høsting av erfaring inn mot OL, sier Slokvik.

Norge sendte 13 utøvere til VM i London i 2017. Det var en relativt stor tropp i moderne tid. Det gjenstår å se hvor mange som klarer kvalifiseringskravene til dette mesterskapet.

Kvalitet

– Vi har aldri hatt med flere utøvere enn vi hadde under innendørs-EM i Glasgow sist måned, og vi regner med at troppen blir på et sted mellom 15 og 20 utøvere. Det viktigste her er ikke størrelsen på troppen, men at utøverne som er med presterer. Kvalitet trumfer kvantitet.

Mesterskapet i Doha blir annerledes enn de siste verdensmesterskapene. Varmen gjør at det ikke blir noen formiddagsøkter. Alt foregår om ettermiddagen og kvelden. Kappgangøvelsene starter rett før midnatt, og begge maratonøvelsene starter akkurat midnatt norsk tid. Dette er gjort for å unngå den aller verste varmen. Sterk varme er farlig for både kappgjengere og maratonløpere.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy