2734 Views

Henrik Flåtnes:– Et veldig godt tegn!

Januar 29, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Neste helg ( 5.-6.februar) venter et av mange mål for våre utøvere, nemlig NM innendørs i Ulsteinvik. Men mange har startet innendørssesongen, og i går (fredag) hoppet Henrik Flåtnes til ny innendørsrekord under Indoor Meeting Karlsruhe med resultatet 7.87 meter. Tønsberg utøveren ble nummer fire og forbedret rekorden til Martin Roe fra 2018 med seks centimeter. Flåtnes sin gamle pers, og norske U23-rekord innendørs, var på 7.63 fra 2019. Gårsdagens plassering sikret han godt med rankingpoeng, noe som kommer godt med i mesterskapene utover året. Vi tok en prat med Flåtnes.

Hvordan har treningen gått etter fjorårets sesong?

– I vinter har treningen gått veldig fint, da jeg har fått trent godt og kontinuerlig uten noe sykdom eller skader. I det daglige er det  Dietmar Mögenburg som har tatt over hovedansvaret hvor vi da trener i Bærum.

Henrik Flåtnes

Hva ser du for deg av lengder i vinter og hva er planene framover?
– Jeg forventer å hoppe lengre enn tidligere, håper jo det kan være mulig å bryte 8 meters grensen. Planene fremover er å fortsette innendørssesongen, så er det NM i Ulsteinvik neste helg, kanskje et Nordisk innendørsmesterskap helgen etter det, og så hadde det vært stas med noe mer internasjonalt også. Det å hoppe såpass langt nå allerede i første stevne er et veldig godt tegn på at den treningen vi har lagt ned i høst og vinter fungerer. Til sommeren har jeg blant annet EM som en stor gulrot, forteller Henrik etter rekordhoppet i Karslruhe.

I samme stevne dunket Ferdinand Kvan Edman inn en sterk 3000 meter på 7:46.92 som er den nest beste tiden av en nordmann innendørs. Han løp inn til 6.plass i et sterkt felt og var også godt under VM kravet innendørs på 7:50.00. Resultater.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy