1598 Views

Henrik Ingebrigtsen klar for å konkurrere på favorittdistansen

Juni 27, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Henrik Ingebrigtsen har ikke vært på startstreken på favorittdistansen 1500 meter siden Rio-OL for snart to år siden. Det skal han om kort tid få gjort noe med.

Skader ødela så å si hele fjorårets sesong for den eldste løperbroren i Ingebrigtsen-flokken. I år er han tilbake for fullt uten smerter, men han har fortsatt ikke konkurrert på 1500 meter siden OL-semifinalen i august 2016.


Henrik Ingebrigtsen på Bislett Games. Foto: Kristin Roset

Hittil denne sesongen har 27-åringen valgt å løpe 5000 meter og en engelsk mil. Seks uker før friidretts-EM i Berlin vender han blikket mot favorittdistansen. Henrik Ingebrigtsen jobber for å få innpass på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Monaco 20. juli.

– Jeg har et lite håp om å komme inn i Monaco. Jeg har lyst til å løpe der, sier han til VG.

Men skal han få slippe til i Monaco, må Sandnes-løperen vise at han er i god nok form. Han vil derfor reise til Marokko for å løpe mellomdistansen der. Det er også et Diamond League-stevne.

– En mulighet er 1500-meteren i Rabat. Hvis jeg gjør det, kan jeg løpe meg inn i feltet i Monaco, forklarer han.

For fire år siden satte eldstebror Ingebrigtsen norsk rekord på 1500 meter i Monaco med tiden 3.31,46.

Før Bislett Games tidligere i måneden var han skeptisk til egen 1500-meterform.

– Jeg håndterer ikke helt farten ennå. Jeg har farten inne, for jeg kan avslutte en 5000 meter i 1500-meterfart, men jeg takler ikke tempoet fra start. Og det er der problemet ligger, at når jeg kommer til 1100/1200-meter, så er jeg helt ferdig. Jeg mangler en del baneøkter før jeg er i stand til å løpe fort på 1500 meter, sa Henrik Ingebrigtsen til NTB.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy