3201 Views

Jacob Boutera og Malin Edland til topps under NM terrengløp

April 23, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

I dag ble Norgesmesterskapet i terrengløp kort løype individuelle løp arrangert rundt Kristiansten Festning i Trondheim. Det ble dobbeltseier til Tjalve i kvinner senior og Ullensaker/Kisa i menn senior (foto: Jon Wiik).

RESULTATER NM

Det gikk i forholdsvis rolig tempo på førsterunden i seniorklassen for menn og en stor gruppe hadde kontakt med teten. Feltet ble dratt litt mer ut på andrerunden da Ull/Kisa kjørte lagtempo med fire menn i front. Jacob Boutera var sterkest i spurten og norsk mester for første gang like foran Fredrik Sandvik. Gulars Marius Vedvik hadde god kontroll på bronsemedaljen, seks sekunder bak gullet.

Tjalves Malin Edland ledet an feltet i kvinner senior da en runde, og da halve løpet, var unnagjort. Edland fortsatte å dra på andrerunden og etterhvert skilte hun, klubbvenninne Sigrid Jervell Våg og Grethe Tyldum seg ut som de sterkeste. De to Tjalve-løperne kvittet seg med Tyldum før oppløpet og gullkampen stod dermed mellom Edland og Jervell Våg. Her knallet Edland til i spurten, og ble norsk mester.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy