1818 Views

Jæger smadret U20-rekorden!

Mai 31, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Henriette Jæger leverte en strålende syvkamp da hun ble nummer 13 under Hypomeeting i Götzis med 6154 poeng. Aremark-utøveren gikk sin andre syvkamp med seniorredskaper og på dagen en måned før hun fyller 18 år smadret hun den norske U20-rekorden og er nummer to i Norge gjennom alle tider. Jæger perset i alle tre løpsøvelsene og i lengde og leverte jevnt over meget solid. Xenia Krizsan satte ungarsk rekord da hun vant med 6651 poeng.

–Helt sykt

– Det har vært helt sykt, hele opplevelsen har vært helt syk. Jeg står på start med mange av mine største forbilder, jeg snakker med dem, jeg varmer opp med dem. Jeg var helt «starstruck» da jeg sto på hotellet, sier Henriette Jæger til NRK etter å ha fullført sjukampen i Götzis på imponerende vis.

«Rookie of the meet

– Vi må kalle det en virkelig verdensklassetid når hun ikke engang har fylt 18 år, sa den østerrikske TV-kommentatoren da Jæger avsluttet sjukampen i Götzis med 2.09,79 og ny personlig rekord på 800-meteren.

Ikke bare vant hun heatet. Hun var best av samtlige på øvelsen, akkurat som hun var på 200-meteren lørdag.

– Et utrolig talent, sa samme kommentator da den norske junioren ble ropt opp for å ta imot premien som «rookie of the meet», altså stevnets beste unge utøver.

Hør podcasten med Jæger her:


 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy