1240 Views

Jakob Ingebrigtsen slo Moens bestenotering i gateløp

Mai 21, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord med 13.29 på 5000 meter gateløp på Forus onsdag kveld.

Løpet var løperbrødrene Jakob og Henrik Ingebrigtsens første konkurranse siden koronautbruddet satte all idrett på pause. I forkant av løpet var det mye snakk om at Sondre Nordstad Moens norske rekord på 13.37 kunne stå i fare. Det gjorde den også.

Må vekke kroppen

Ingebrigtsen-brødrene lå i tetfeltet hele veien, og om lag fire kilometer ut i løpet distanserte duoen de nærmeste utfordrerne. På tampen fikk Jakob Ingebrigtsen også luke til storebror Henrik, og han vant løpet på 13 minutter og 29 sekunder.

– Det var først og fremst veldig gøy. Man må vekke kroppen litt og komme seg i gang. Dette var absolutt godkjent, sa yngstemann Ingebrigtsen til NRK.

Henrik Ingebrigtsen kom også i mål raskere enn Moens bestetid, men den nøyaktige tiden var ikke umiddelbart klar. Han uttalte at han var godt fornøyd med tiden.

Friidrett.no

Løper på Bislett

Jakob Ingebrigtsen har fra før den norske rekorden på 5000 meter på bane. Den er 13.02,03 og ble satt i fjor sommer. Sindre Buraas hadde inntil onsdag årsbeste tid på 5000 meter gateløp i Norge. Han løp på 14.02 på Sand utenfor Jessheim sist helg.

Enn så lenge er det ikke klart når friidrettsbrødrene Ingebrigtsen kan få sin ordentlige sesongdebut. Jakob sier at han gjerne skulle vært i gang allerede.

– Jeg vil gjerne begynne så fort som mulig. Jeg har gjort mange kjedelige ting allerede, sa 19-åringen.

Både Jakob, Henrik og Filip er meldt til start på årets utradisjonelle Bislett Games-stevne 11. juni. Der skal det konkurreres i uvanlige øvelser under de gjeldende smittevernsreglene.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy