1536 Views

Jakter rekorder i innendørs-NM

Januar 30, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Både Marcus Thomsen fra Tjalve og Ingar Kiplesund fra Vidar er på rekordjakt når det lørdag og søndag er klart for innendørs-NM i friidrett i Bærum Idrettspark.

LES MER om vurderinger av hver øvelse.

Favoritter

Kiplesund, som i fjor slettet Kristen Fløgstads utendørsrekord i lengde da han hoppet 8.10 i spanske Monachil, jakter mangekjemperen Martin Roes innendørsrekord på 7.81, mens Thomsen er på jakt etter Georg Andersens kulerekord på 20.98 fra 1989 og dermed også 21-meteren.

Tjalve-jenta Amalie Iuel er på hjemmebane i helgen, og skal i aksjon på 400 meter uten hekker der hun selv har den norske innendørsrekorden med 52.52. Tjalves Hedda Hynne er rekordholder på den doble distansen med 2:01.55, og stiller som naturlig favoritt der.

Pål Haugen Lillefosse fra Fana satte sist helg norsk juniorrekord og årsbeste i verden for U20-klassen da han hoppet 5.60 i stav i Stockholm, og håper nok ytterligere å nærme seg Sondre Guttormsens innendørsrekord på 5.80.

Isabelle Pedersen fra BUL hadde sin beste sesongstart noensinne da hun ble nummer fem på 60 meter hekk med 8.06 i Boston lørdag. Nå er hun tilbake i Europa – og kanskje kan vi håpe på en tid under åtte sekunder.

Marcus Thomsen. (AP Photo/Alastair Grant)

 

Nærmere 400 deltakere

VM-deltaker Ola Stunes Isene må nok finne seg i å stille i skyggen av Thomsen i kule, men diskoskasteren er utrolig spenstig og stiller til start både i høyde og lengde uten tilløp, og i begge disse øvelse er han blant medaljekandidatene. I kvinneklassen er Oda Utsi Onstad fra Norna-Salhus favoritt i lengde uten tilløp, og med en norsk rekord på 2.99 kan hun fort bli den første norske jenta over tre meter.

Mesterskapets største favoritt er nok kappgjenger Håvard Haukenes fra Norna-Salhus. VM-deltakeren fra Doha har lagt bak seg en vellykket treningsleir i Sør-Afrika, og i Bærum vil det ventelig gå fort.

Fort vil det definitivt også gå på friidrettens turbodistanse 60 meter med blant andre Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus på startstreken.

Nytt av året er også 60 meter for ParaFriidrett, og her stiller blant andre Hind-jenta Ida-Louise Øverland, som var deltaker i Para-VM i Dubai sist høst.

Nærmere 400 deltakere stiller til start i helgens mesterskap, som også har fyldig dekning på NRK både lørdag og søndag.

NM-podcast med gjennomgang av øvelsene

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy