1859 Views

Kjempen fra Bergen

Det er ikke mange år før han er blant de beste i verden, sier en ivrig Kjell Magne Ebbesvik. Han er tidligere daglig leder i Norna-Salhus IL, og få – om noen –kjenner friidretten i Bergen bedre enn ham.

November 29, 2017
Skrevet av:

admin

Som tenåring kastet han det som var. Han var god i både spyd, kule og diskos, men endte til slutt opp med sistnevnte.

– Det er ikke mange år før han er blant de beste i verden, sier en ivrig Kjell Magne Ebbesvik. Han er tidligere daglig leder i Norna-Salhus IL, og få – om noen –kjenner friidretten i Bergen bedre enn ham.

UNIK ATLET
Da han så Sven Martin Skagestad for første gang skjønte han at dette var noe utenom det vanlige.

– Du ser det hvordan han er bygget. Han er over to meter høy og er en atlet man skal lete lenge for å finne maken til. Med det vingespennet må du ha god lengde. Det går nok ikke mange årene før han kaster 70 meter og er helt der oppe, sier Ebbesvik.

– Det er hyggelige ord. Det skal en del til å være i verdenstoppen, men jeg håper å snuse litt oppi der, sier Sven Martin Skagestad til Friidrett. I mai klarte han OL-kravet på 65,00 da diskosen
fløy 65,20 meter under et stevne i tyske Wiesbaden.

– EM var det store målet denne sesongen. Jeg hadde ikke forventet å klare OL-kravet, men nå er jo lekene i Rio blitt et minst like stort som mål som EM, sier Skagestad til lokalavisen BA.

OL-FINALE?
Da håper han å komme seg helt til finalen

– Du har tre forsøk der, og hvis han kaster 63 meter der tror jeg fort du går videre i internasjonale mesterskap. Men du skal gå videre, og det er jo alltid en del som mislykkes, sier Ebbesvik
til Friidrett.

De tankene deler Skagestad, men legger også til:

STORVOKST: Skagestad
under Bislett games i fjor.

– Det er veldig varierende; alle blir så fryktelig gode i OL. En eventuell OL-finale hadde vært fantastisk. Hvis jeg kommer til finale i både EM og OL hadde det vært supert, men jeg er nok fornøyd med finale i EM. De aller fleste i verdenstoppen er fra Europa, så det er ikke så stor forskjell, sier han.

FLERE KULER I LUFTEN
Under NM i Haugesund i fjor tok Skagestad gull i både diskos og kule. Og selv om han nærmer seg toppen med diskos er det ikke snakk om å lekke kula på hylla.

– Jeg har støtt kule på aldersbestemt nivå, og det er gøy. Det er en øvelse du blir bedre i av å trene på diskos, og det er en del likheter der. I tilelgg er det lit artig å være med på andre grener, sier Skagestad til Friidrett.

– Er det mulig å holde på med både diskos og kule på toppnivå?

– Jeg skal holde på så lenge det er mulig, men jeg kaster jo stort sett kule i NM. Det passer så bra.

HELT RÅ FYR
Daglig leder i Norna-Salhus Tom Olsen håper klubben får mye å glede seg over i årene som kommer. Klubben som holder til nord for Bergen har allerede en erfaren OL-utøver i Erik Tysse, og er en klubb med gode tradisjoner i norsk friidrett.

– Han er nok en av de mest spennende junio-rene vi har hatt. Det er en 21-åring som har trent mye alene, så han har gjort mye selv, sier daglig leder Tom Olsen.

– Det kreves mye for å komme til OL, men han har en evne til å gjøre det som er nødvendig. Jeg er veldig imponert over det han har fått til, sier Olsen.

– En helt rå fyr. Han har innstillingen og seriøsiteten som skal til. Det blir spennende, sier Ebbesvik.

NY GENERASJON
Det regner også Skagestad med. Sammen med blant andre Karsten Warholm er han en del av en meget spennende generasjon unge norske friidrettutøvere.

– Friidretten er preget av mange unge talenter, så jeg føler ikke det er veldig ekstraordinært at jeg er helt der oppe. Vi har veldig mange flinke utøvere nå, og jeg håper å dra min del av lasset i årene fremover, sier Skagestad.

De siste utgavene har vi hatt portretter på mange unge talenter, og veldig mange har oppgitt OL i 2020 som et mål. Det gjelder også for Skagestad, som ble OL-klar fire år for tidlig.

– Det er jo en gigantisk erfaring å være med videre. Om fire år kan jeg begynne å komme på topplasseringene; jeg kan bli fryktelig mye bedre på fire år. Og da er det fint at alt i OL ikke er helt nytt, sier Skagestad.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy