2200 Views

Landslinja i friidrett ved Steinkjer videregående skole

Desember 19, 2017
Skrevet av:

admin

ET NATURLIG MIDTPUNKT FOR FRIIDRETTSSATSING I NORGE
Friidrett har lenge vært en av satsingsidrettene ved Steinkjer videregående skole. Her har vi plass til elever med ulike ambisjonsnivåer. Ved landslinja har vi også plasser som er reservert til elever med nedsatt funksjonsevne. Friidrettstilbudet tilfredsstiller Olympiatoppens krav til spisset toppidrett, noe som blant annet betyr at skolen har fl ere trenere og kan tilrettelegge og følge opp treningshverdagen til utøverne.

U23 EM: Emily Rose Norum deltok i sommerens U23 EM hvor hun endte på 6. plass
i sitt heat med tiden 60.16. FOTO: THORE-ERIK THORESEN

ET GODT UTVIKLINGSMILJØ
Skolen vår har lange tradisjoner innen friidrett og er kjent for et godt miljø. Mange av elevene våre presterer i norgestoppen i sin klasse, og fl ere tidligere elever ved skolen er i toppen i norsk friidrett og har deltatt i internasjonale mesterskap. I tillegg til de 30 plassene på landslinja i friidrett, er det et stort idrettsmiljø ved Steinkjer videregående skole. Omtrent 200 elever på idrettsfag driver aktivt med fotball, friidrett, håndball, langrenn eller skiskyting – så du har alltid noen å trene sammen med! Lærerne og trenerne på landslinja legger til rette for at du skal satse optimalt, og de deltar også på treninger på kveldstid. Treningene er åpne for alle som driver med friidrett. Vi satser på et godt treningsmiljø hvor utøveren er i sentrum. Vi samarbeider med Steinkjer Friidrettsklubb, Norsk friidrett og fl ere andre idretter og klubber i regionen for å gi et helhetlig treningstilbud.
På Steinkjer videregående skole har du mulighet til å utvikle deg i både idrett og skole. Du har mulighet til å trene friidrett 10 timer pr. uke i skoletida, samtidig som du kan satse på skole. Treningslærefaget gir kunnskap og støtter opp under den daglige trening til utøverne. Vi har også fokus på å skolere utøverne til å bli 24.t utøvere. Kosthold, restitusjon, helse og mental trening er viktige tema som det jevnlig blir jobbet med og som vi har fokus på i den daglige treningen og på samlinger. Dette er også viktig da vi har mange hybelboere på idrettslinja. Vi samarbeider tett med Olympiatoppen Midt Norge om utvikling av tilbudet. Olympiatoppen har en avdeling på Idrettens hus i samme bygning som skolen. Skolen har oversikt over hybler i nærområdet og har oppfølging av hybelboere med samlinger og besøk. Trenerne på skolen: Henrik Sandstad, Arne Gran, Eirik Røe og Jan Kåre Skarland

EM2014: Roald Frøskeland deltok i EM i 2014 hvor han endte på 4. plass i sitt heat
med tiden 1:48,62. Hans pers på distansen er 1:47,17. FOTO: EIRIK FØRDE

«Hvis du er en aktiv friidrettsutøver og ønsker å kombinere skole med idrettssatsing, er landslinja i friidrett ved Steinkjer videregående skole midt i blinken for deg!»

TOPP TRENINGSFASILITETER
Vegg i vegg med skolen ligger Skandinavias fl otteste friidrettshall. I tillegg har vi også et utendørs friidrettsanlegg, styrketreningsrom, turnhall og fl ere andre hallfl ater. Damp-saga Bad ligger i nærheten av skolen, og er et av landets mest moderne badeanlegg. Det er også veldig gode muligheter for trening utendørs på stier, småveier og i terreng. Skolen har samarbeid med Idrettens testsenter i Nord Trøndelag som ligger i samme bygg som skolen og friidrettshallen.
Kontaktinformasjon
Henrik Sandstad tlf.: 907 53 691
henrik.sandstad@ntfk.no
www.steinkjer.vgs.no
Se vår Facebookside, Landslinje
i friidrett på Steinkjer

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy