1593 Views

Lene og Eivind med norske rekorder

Mai 31, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Lene Retzius og Eivind Henriksen var høydepunktene under Clean Air Games  som ble arrangert på Lambertseter Stadion onsdag da de forbedret norgesrekordene i henholdsvis stav og slegge.

Nettsiden til stevnet 

Lene Retzius viste strålende form i stav og satte norsk rekord intet mindre enn tre ganger.
Hun tok 4.20 og 4.30 som «oppvarming», og kom seg over begge høydene i første forsøk. Listen ble deretter flyttet opp til 4.42 og da satte BUL-hopperen sin første norske seniorrekord. Hun forbedret Cathrine Larsåsen sin seks år gamle rekord, satt innendørs i Steinkjer, med en centimeter.


Foto: Dag Kåshagen

Retzius flyttet deretter listen opp til 4.45, identisk med EM-kravet. Denne høyden kom hun seg over i andre forsøk og dagens andre norske rekord var et faktum.
Retzius ga seg ikke med det og listen ble flyttet opp til 4.50, og hun klarte like godt denne høyden i første forsøk og satte da sin tredje norgesrekord på få minutter. Etter ett riv på 4.55 valgte Retzius å gi seg. Med 4.50 er hun nummer syv i Europa hittil i år og høyden er både norsk senior- og U23-rekord.

– Fy søren det var artig. Jeg føler det nesten var litt uvirkelig, var Retzius sin umiddelbare reaksjon til friidrett.no.
– Nå må jeg klarne hodet. Nå har jeg klart målene jeg satte før sesongen, så nå må jeg tenkte meg om og sette meg nye mål. Akkurat nå er jeg bare kjempeglad, sa hun.

Birgitte Kjuus fra Ull/Kisa ble nummer to med perstangering 3.90, mens Skis Hedda Marie Kjølberg Hauge ble nummer tre med 3.75.

Henriksen med forbedring av norsk rekord

Rekordfesten på Lambertseter var imidlertid ikke over. Siste øvelse var slegge og der var det forventninger til at Eivind Henriksen kunne sette norsk rekord.
Disse forventningene innfridde han til det fulle med 76.34 i andre omgang. Han forbedret da sin egen seks år gamle norgesrekord med en snau meter.
Henriksen ga seg ikke med det, i fjerde omgang ble det 76.11 før han forbedret sin rekord til 76.66 i femte omgang. Med dette resultatet er Tjalve-kasteren nummer ni i Europa i år.

Kilde: NFIF og Foto: Dag Kåshagen

Magasinet Friidrett kommer med en lengre reportasje i kommende utgave.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy