1208 Views

Nær drømmegrensen

August 25, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Ingebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris

Filip og Jakob Ingebrigtsen så begge seiersfarlige ut i avslutningen og viste muskler på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Paris lørdag.

Filip ble til slutt nummer tre på den sterke tiden 3.31,06, mens lillebror Jakob fulgte deretter på 3.31,33.

Ronald Musagala fra Uganda vant på 3.30,58.

Lørdagens start kom etter en tung treningsperiode for Ingebrigtsen-brødrene. Duoen kom rett til Paris fra sveitsiske St. Moritz.

– Når dette er grunnivået og utgangspunktet for å toppe formen inn mot VM, må dette være ganske bra. Når du trener så mye som vi gjør nå, kan du ha gode og dårlige dager. Jeg tror dette var en OK dag, men noe mangler, sa Filip til NRK etter målgang.

Nær drømmegrensen

Lillebror Jakob fikk ingenting gratis og ble løpende

– Det var et veldig stort felt, og da blir det mye kamp om plassene. Da blir det lett et knotete løp, sa han til NRK.

– Hadde jeg vært helt skarp, hadde jeg hatt mer å gi på slutten. Jeg synes jeg gjorde det beste jeg kunne ut fra utgangspunktet og fikk en ålreit gjennomkjøring foran det neste viktige løpet, tilføyde han.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sa i forkant at det ikke ble aktuelt å la sønnene løpe for å bryte drømmegrensen på 3.30. Kreftene skulle spares inn mot viktigere oppgaver.

Til sjuende og sist var sønnene likevel ikke så langt unna å bryte drømmegrensen de har jaktet på en stund.

– Var det så fort? Ja, det sier jo litt. Hvis vi får lov til å prøve (å løpe så fort vi kan), er det snakk om magiske tider, sa Jakob.

Filip står med en personlig rekord på 3.30,01, som også er norsk rekord, mens Jakob som best har løpt på 3.30,16.

Brussel neste

Neste oppgave for Ingebrigtsen-brødrene blir den prestisjefylte Diamond League-finalen i Brussel 6. september. Deretter rettes blikket mot sesongens store høydepunkt, VM i Doha.

Mesterskapet i Qatar går i månedsskiftet september/oktober, og Ingebrigtsen-brødrene har gjort det klart at det skal satses både mot 1500- og 5000-meteren der.

Første øvelse i VM blir dermed forsøksheatene på 5000 meter fredag 27. september. Der stiller både Henrik, Jakob og Filip. Tre brødre til start på samme VM-distanse er sjelden kost i internasjonal friidrett.

(©NTB)

 

Foto: Kristin Roset

 

Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris

Karsten Warholm knuste feltet og vant 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Han kom inn på tiden 47,26.

Han var over et sekund foran nærmest konkurrent, hjemmehåpet Ludvy Vaillant.

– Det er alltid gøy å vinne. Det var et veldig, veldig bra løp. Jeg begynner å bli stabil på lave 47-tider, sa Warholm til NRK.

Friidrettsprofilens antatt hardeste konkurrenter under VM i Doha senere i høst deltok ikke i Paris, men Warholm overbeviste likevel kolossalt.

Løpet var karrierens nest beste. 23-åringen er dermed fortsatt ubeseiret på langhekken denne sesongen.

Stevnet i den franske hovedstaden gikk under nær ideelle forhold. Det var varmt og nesten vindstille da Warholm løp.

Ny tittel?

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og der er han tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk etter seieren i London-VM for snart to år siden.

Nordmannens neste oppgave er Diamond League-finale finale Zürich kommende torsdag. Sterke Ray Benjamin blir motstander der. Abderrahman Samba løper ikke.

Lørdagens konkurranse var hans første siden han meldte sykdomsforfall (magetrøbbel) til lag-EM i Sandnes tidligere denne måneden.

NTB

Flere nyheter lørdag

Flere nordmenn var i aksjon i Paris i går kveld. Vidars Sondre Guttormsen hoppet 5.45 i stav og ble nummer syv. Han klarte 5.45 i første forsøk, men det ble tre riv på 5.60.

Avsluttet med norsk rekord
Det norske U23-laget på 4×100 meter, bestående av Ingvild Meinseth, Marte Pettersen, Tonje Fjellet Kristiansen og Helene Rønningen forbedret sin egen norske U23-rekord til 44.71 i den avsluttende øvelsen på neste års EM-arena.

Individuelt løp Ingvild 100 meter på 11.93, noe som ga tredjeplass i C-heatet, mens Helene ble nummer fire i A-heatet på fine 11.52.

Fra lørdagskveden tar vi ellers med at Ull/Kisas Amalie Sæten i Belgia satte ny persolig rekord og ny norsk årsbeste på 1500 meter med 4:16.43, mens Dimnas Ådne Andersen vant herrenes b-heat på samme distanse med 3:46.84.
Fanas Pål Haugen Lillefosse forbedret sin personlige utendørsrekord i stav til 5.52, og rev deretter tre ganger på 5.62. Resultatet er fem centimeter bak hans bestenotering innendørs, og ga en sterk fjerdeplass i Leuven. Tirsdag skal han på nytt i aksjon, denne gang i tyske Aachen.
I Pärnu i Estland gikk Sturlas Ola Stunes Isene til topps i diskos med 64.32. Neste helg skal han i aksjon i Tyskland.
(Kilde: Friidrett.no)

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy