2076 Views

Ny tid for Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen (23) er klar over at det blir beintøft når hun flyr over dammen og flytter til Arizona.

August 02, 2015
Skrevet av:

admin

Et norsk publikum sulteforet på friidrettssuksess fikk endelig noe å juble for da Isabell Pedersen entret banen i Beijing. – En veldig deilig snuoperasjon, sier hun strålende fornøyd. I VM ble hun nummer ni – én fattig plassering og usle fem hundredeler unna finalen. Likevel var mesterskapet en opptur.

– Det har vært veldig hektisk etter VM. Jeg er enda i sesong, holder på pakke ned og ut av leiligheten, fikse mine siste møter før ferie og avreise til USA, sier Isabelle Pedersen. Det er en ny tid for 23-åringen fra Bergen. Ikke bare dukket hun opp med ny sveis i Beijing. Også mentalt har den karismatiske bergenseren endret karakter.

– Gjennom noen skikkelige tøffe måneder mistet jeg meg selv på veien. Jeg var ingenting jeg ville være og var i en tung og dårlig spiral, erkjenner Pedersen.

 

«Det er verd å kjempe for det man elsker og har lidenskap for. Dagen du slutter å drømme er dagen du slutter å leve og bare overlever.»

 

«NYE» ISABELLE

Da ventet et oppvaskmøte – med seg selv. – Det er viktig å omgå mennesker som har troen på deg. Jeg tok et oppgjør med meg selv og gjorde de nødvendige valgene. Da fant jeg ut hva som passet, og hva som bringer det beste ut av meg. Nå har jeg funnet tilbake til den jeg ønsker å være.

– Hva er eventuelt annerledes med «nye» Isabelle?

– Jeg er klarere på mine prinsipper, mer bevist og målrettet i mine avgjørelser. Jeg er mer avslappet; det skal ikke være så himla mye stress å være toppidrettsutøver, det skal jo være gøy! Men selv om det skal være gøy er veien til topps beinhard. Å bli nummer ni i VM kommer ikke av seg selv, og på veien mot verdenstoppen har Isabelle Pedersen fått mange slag i trynet.

– Man må vite hva en nedtur er for å virkelig verdsette en opptur. Alle som tror suksess er enkelt og bare fylt med glede tar veldig feil.

 

LIDENSKAP

Ikke bare drar hun til USA for bedre treningsforhold. Det er neppe negativt at gradestokken generelt kryper høyere i Arizona. – Jeg vil aldri fryse igjen på trening, ha ha, sier Pedersen og fortsetter:

– Å flytte til USA betyr at jeg får min første store treningsgruppe på mange år, og beintøff treningsmoral og holdning som igjen vil gjøre at jeg vil vokse og lære enda mer. Når jeg kommer tilbake til Europa vil det være en videreutviklet og bedre frøken Pedersen som stiller til start. Og en like lykkelig en, sier hun bestemt. 23 år. Bergenser. Nummer ni i VM i august. Men langt fra ferdig med å leve ut drømmen.

– Det er verd å kjempe for det man elsker og har lidenskap for. Dagen du slutter å drømme er dagen du slutter å leve og bare overlever.

 

LES OGSÅ: Ezinne engasjerer unge i Groruddalen

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy