1320 Views

OL får førsterett – friidretts-VM utsettes til 2022

Mars 31, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at det ser etter VM-datoer i 2022 ettersom sommer-OL ble utsatt i ett år.

VM i Eugene, Oregon skulle etter planen holdes i august neste år, men det krasjer med de nye datoene for OL, 23. juli–8. august.

WA skriver i en pressemelding at de støtter OL-datoene som ble kunngjort mandag. Samtidig opplyser de at de jobber med nye datoer for friidretts-VM i 2022.

– Alle må være fleksible og inngå kompromisser, og derfor samarbeider vi nå med arrangøren av VM i Oregon om nye datoer i 2022. Vi snakker også med Samveldelekenes forbund og EM-arrangøren.

Det ligger også i kortene at VM i svømming må flyttes som følge av OL-utsettelsen. Opprinnelig dato for mesterskapet i japanske Fukuoka er 16. juli–1. august neste år.

Idrettsmesterskap som er utsatt på grunn av koronapandemien

OL:* Sommer-OL i Tokyo er utsatt ett år og skal avvikles i tiden 23. juli til 8. august 2021. Paralympics er også utsatt ett år og finner sted i tiden 24. august til 5. september 2021.
Fotball:

* EM-sluttspillet for menn er utsatt ett år. Det avvikles i tiden 11. juni til 11. juli 2021. Også Copa America, det søramerikanske mesterskapet, er utsatt til 2021.

* Fordi OL-turneringen for kvinner skal avvikles neste år må kvinnenes EM-sluttspill i England flyttes fra sommeren 2021.

Friidrett: * VM i Eugene, Oregon, som skulle vært avviklet i perioden Tokyo-OL er flyttet til, utsettes til 2022. Datoer er ikke bestemt.

* Innendørs-VM i Nanjing, Kina (skulle vært avviklet i mars) er utsatt til mars 2021.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy