1375 Views

Sesongen er i gang for Henrik Ingebrigsen

Ett av høydepunktene for sesongen er over for Henrik Ingebrigtsen – siste øvelse på programmet under Bislett games – the dream mile. Til tross for at det ikke ble noen ny norsk rekord på ham denne gangen, ser han frem til en begivenhetsrik sesong.

Juni 11, 2015
Skrevet av:

admin

Svaret på spørsmålet om hva som var målet for årets Diamond League-løp kom fort fra rogalendingen:

– Springe fortere enn i fjor.

Det gikk riktignok ikke helt etter planen. Til tross for et ivrig publikum og en speaker som var over seg av begeistring, manglet det litt futt hos Henrik på sisterunden, der han tapte et par plasser. Han lå lenge på en god fjerdeplass i feltet, rett bak velrennomerte løpere som blant annet Asbel Kiprop som også stakk av med seierenpå 3.51,45. Med andre ord var det ingen i feltet som løp under den norske rekorden som Henrik satte under Bislett games i fjor: 3.50,72. På forhånd uttalte Henrik Ingebrigtsen at han håpet på å gjenoppleve stemningen fra fjorårets mile-løp på Bislett.

– Det hadde vært en dårlig norsk dag, også var det min tur. Jeg løp bare bedre og bedre utover i løpet og stemningen på stadion ble helt magisk, mimrer han.

 

PÅ HJEMMEBANE

Det er mange som har sagt det før ham – det er noe spesielt med Bislett stadion.

– Det er ikke mange ganger man får muligheten til å løpe i et såpass godt felt med så gode løpere på hjemmebane, eller så nærme man kommer hjemmebane. Det gjør jo at det blir et litt større fokus på meg, selv om jeg ikke nødvendigvis er den beste i feltet, hvilket er nokså uvanlig i Diamond league-sammenheng. At folk roper navnet mitt og heier på meg! Men jeg ser ikke på det som noe negativt. Det gir meg mer energi og det siste lille ekstra som jeg trenger for å hente ut alt, forteller den sympatiske mellomdistanseløperen.

Selv om det ikke ble noen ny norsk rekord får vi håpe at stemningen og heiaropene på Bislett svarte til forventningene.

 

GODE SKO

Løpet under årets Bislett Games gikk unna i et par piggsko fra Nike, nærmere bestemt modellen Victory Elite, mens oppvarmingen pleier å skje i Nikes Lunar Tempo. På bildet langer Henrikut i den nye Pegasus-modellen til Nike

– Nike Zoom Air Pegasus – som han skryter av: god passform, nettere enn den forrige Pegasusskoen, lyder dommen.
Når det gjelder sko generelt påpeker Henrik at det er viktig å variere. Selv er han innom ti forskjellige skopar i løpet av en uke.

– Det aller viktigste er å ha sko som passer deg. Du trenger ikke all verdens med stabilitet, men den må passe din fot bra. En av tingene jeg fokuserer mest på når jeg prøver sko er løpsfølelsen og en god respons, forteller Henrik.

 

SER FREMOVER

Som nevnt er ett av høydepunktene for denne sommeren over for Henrik – Bislett Games med hjemmepublikum. Det neste høydepunktet blir et løp i Monaco – der skal det gå styggfort, lover han. Deretter venter det overordnede målet, VM i Beijing, hvor Henrik går for medalje.

– Når du står på startstreken er det vanskelig å ikke gå for medalje. Du må på en måte åpne opp for muligheten for at det kan skje, sier Henrik.

 

TRENINGSTIPS FOR SOMMEREN

Sommerferien er i gang og mange synes det er vanskelig å opprettholde treningsrutinene i varmen.

– Selv om du drar til utlandet – prøv å hold på de samme rutinene, anbefaler løperen.

– Det å ta en joggetur når du er kommet frem til feriedestinasjonen for å gjøre seg kjent er en veldig fin måte å gjøre noe fornuftig samtidig som løper, selv om løping i seg selv er fornuftig da, ler 24-åringen, og legger til at en joggetur på ferie rettferdiggjør treningen fordi det også innebærer sightseeing.

– Vi gjorde alltid det da vi var yngre, forteller han. Når vi kom til et nytt feriested, en ny by, så var vi alltid ute og løp for å bli kjent, finne butikker og slike ting.
Når det gjelder ernæring og væskebalanse har Henrik følgende tips å komme med:

– Når du har stått opp tidlig på morgenen og vært på stranda hele dagen og deretter skal ut og løpe, da er det veldig lett å gå på en smell altså. Ikke har du spist nok og ikke har du drukketnok, også går det ti minutter før du er fullstendig ødelagt. Så hvis du skal ut og løpe etter en lang dag på stranda – sørg for at du har spist og drukket nok, lyder ekspertens tips.

– Også trenger du ikke å drikke med begge henda på kvelden, selv om nordmenn har en tendens til å gjøre det i utlandet, tilføyer han og ler.

 

LES OGSÅ: 3 brødre i 1500 meter finalen

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy