1944 Views

Slik bør du løpe om vinteren

Her er fire enkle råd før du legger ut på treningsøkt i vinter!

September 12, 2015
Skrevet av:

admin

Den kaldeste årstiden betyr snødekte veier, slaps og en eneste stor skøytebane over hele landet. Her er et par tips for å sikre en god treningsøkt når du trener ute om vinteren.

 

1) VÆR NØYE MED PPVARMINGEN

Det tar lengre tid å varme opp i kulden. Musklene trenger mer tid på å varme seg opp, og det er derfor essensielt at du gir musklene tiden de trenger. En mulighet er å kjøre lett oppvarming hjemme først, slik at kroppen allerede er varm når du starte treningsøkten i snøen. Da er det viktig at kroppen er gjennomvarm, slik at du ikke stivner umiddelbart når sprengkulda omfavner kroppen.

 

2) FÅ BEINA NED PÅ JORDA

Fottøyet er viktig året rundt, men særlig på vinteren er fotfestet viktig. Her er Piggsko nøkkelen til suksess. Godt «veigrep» er dessuten skadefrebyggende. Når du løper på glatta kan musklene anspenne seg, noe som kan gjøre muskulaturen sår og de stabiliserende musklene slites og får ikke samme effekt. Godt fottøy gir deg faktisk muligheten til å gi det lille ekstra, og er ytterst nødvendig på vinteren.

 

3) LØP I KJENT TERRENG

Det er ikke nødvendig å utfordre skjebnen med de mest halsbrekkende turene. Topptur med hodelykt om natte høres kanskje fristende ut, men her er en del fordeler med å holde seg i nærhet til hjemmet. Hvis du skal løpe en mil, trenger du ikke mer enn en liten sløyfe som kan gjennomføres flere ganger. Og for all del: løp når det er lyst ute, og bruk refleks.

 

4) IKKE LEK MED HELSA

Ikke sett liv og helse på spill for å få gjennomført en times økt i vinterkulda. Når veien ser ut som en hockeybane, snøstormen setter inn og gatene er folketomme er det lurt å ta i bruk fornuften og ta treningsøkten innendørs i hall eller på tredemølle. Unødvendig stor risiko kan medføre skader, og i de aller verste tilfellene kan det være lurt å finne på noe annet.

* Listen er hentet fra magasinet Runners World, men moderert og oversatt av Friidrett.

 

LES OGSÅ: Trening i sommervarme: Den viktige væsken

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy