1107 Views

SØKKANDE MORO!

Svein Sønju fra Modum mottok prisen som årets ildsjel til stående applaus fra et feststemt publikum på Friidrettsgallaen 2016.

September 25, 2016
Skrevet av:

admin

Av de rundt 4000, som avga sine stemmer før Årets ildsjel kunne kåres, havnet over 1000 på kontoen til Svein Sønju fra Modum. De var i alt seks meget sterke kandidater til prisen.

At kåringen ble mottatt som «søkkande moro» høstet humring fra salen. Det var friidrettspresident Tore Hordnes som foretok utdelingen av den gjeve og høythengende prisen. I tillegg til heder og ære på friidrettsgallaen, ble Sønju invitert sammen med sin kone til sommerens Bislett Games.

 

TAKKET KONA

I sin takketale trakk Sønju først og fremst sin trofaste kone gjennom årene de har vært gift siden 1971.
Hans egen idrettskarriere stoppet plutselig i en kollisjon. I en alder av 17 ble det bråstopp, men det stoppet ikke Svein Sønju fra å ofre det aller meste av tid og krefter på friidretten. Selv om basen er Modum, er han kjent for sin innsats langt ut over Buskeruds grenser.

Utdelingen av prisen var det selvskrevne høydepunkt på Friidrettsgallaen 2016, som føyde seg pent inn i rekken av de foregående fire. Her møtte flere hundre stivpyntede deltagere midt under Kompetansehelgen.

 

PRISDRYSS

Dermed var det klart for det store deler av salen ventet på, nemlig den lange rekken av prisutdelinger. Først ut var prisen til Årets satsingsklubb, og den prisen havnet øverst i Telemark hos Rjukan. Til enorm applaus da klubbleder Andres Sætre assistert av sportslig leder Tommy Storøygard besteg podiet for å motta prisen fra Mette Dale.

– Friidretten på Rjukan har gått i bølger. Vi var nede i to-tre voksne for ti år siden, mens vi siden 2011 har gått enormt frem. Vi har god økonomi og rundt 110 medlemmer hvorav flertallet er under 15, berettet Sætre stolt.

HØYTIDELIG: Tradisjonen tro holdes det en egen gallamiddag med prisutdeling under Kompetansehelgen.

Styremedlem Anne Farseth delte ut en pris fra European Athletics til Anne Sophie Hunstad for arbeidet hun legger ned i friidretten i den trønderske hovedstaden. Henvendt til ungdommen i salen sa Anne Sophie:

– Vær opptatt av idrett og ta samfunnsansvar hvert annet år ved stemmeurnene. Uten politikk får vi ingen idrettsanlegg!

Prisen som årets dommer tilfalt en kar alle som har gjestet Byrkjelo kjenner: Knut Lunde fra Breimsbygda idrettslag. Stevneleder ved ikke mindre enn 11 norske mesterskap på sin CV. Senest i fjor loset Lunde sine tropper gjennom et vellykket junior-NM.

Utviklingsprisen ledsaget av et stipend på 10.000 kroner gikk til sprinteren Even Meinseth, som har byttet ut sine trener-foreldre i Grimstad og klubben Sørild med det gode trenerapparatet i Sandnes.

– Målet mitt kommende sesong er å kvalifisere meg til EM i Amsterdam, var beskjeden fra en ubeskjeden Even.

 

TAKKET FRA BADEKARET

In absentia, som det heter, mottok Karsten Warholm prisen for fremragende resultater og internasjonal innsats. Med diplomet, som Dimnas Olav Hansen mottok, fulgte et treningsstipend på10.000 kroner fra Friidrettens Venner.

Karsten takket i en humørfylt og munter sekvens fra sitt badekar på hotellrommet han har på den pågående treningsleiren på Tenerife.

 

ÅRETS UTØVER

Årets utøver var heller ikke til stede. Men takket være 12,86 og hårfint unna en VM-finale på 100 meteren i Beijing sist sommer, falt valget på Isabelle Pedersen. Sammen med diplomet mottok BULs Anne Farseth på vegne av klubbens flotte representant, også en miniatyr av Grete Waitz-statuetten.

Så kom overraskelsen. Friidrettens Venner kunne opplyse at neste år skal det deles ut en egen «utøverpris». Som det ligger i ordet, blir det utøverne selv som skal velge sin fremste mann eller kvinne.

Og før prisen til Årets ildsjel ble delt ut, kunne Stine Haugom dele ut prisen til Årets unge leder. Valget falt på Malin Nyfors fra Sandnes.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy