1103 Views

Spennende start av Grøvdal i innholdsrik helg

April 30, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Karoline Bjerkeli Grøvdal åpner sesongen på lørdag med 5 kilometer gateløp ved Maarud Gård, arrangert av Rekordløpet Gardermoen. Tjalve-løperen hadde ønske om å sesongdebutere for et par uker siden, men da ble løpet avlyst grunnet koronarestriksjoner. Nå får hun endelig løpt og distansen har hun god erfaring med fra i fjor da hun satte norsk bestenotering med 15:04 på Spikkestad. Under det løpet var det ikke optimale forhold med blant annet mye vind og med god klaff her skal det absolutt være mulig å se 14-tallet, som sjette europeiske kvinne på øvelsen noensinne. Bjerkeli Grøvdal skal forøvrig jakte OL-krav på 10.000 meter på Bislett neste lørdag.

Kvinnefeltet på 5-kilometeren er meget solid, og utøvere som Amalie Sæten fra Ull/Kisa, Maria Sagnes Wågan fra Tjalve og Ina Halle Haugen fra Runar er påmeldt. Disse er nok lystne på å se 15-tallet, og har fått en rutinert kar i Thomas Roth til å ta på seg harejobben. Herrefeltet ledes an av Runar-karene Simen Halle Haugen og Abdullahi Dahir Rabi, og Tjalves Petter Rypdal er også blant de påmeldte. Alle disse har potensiale til å jakte tider ned på 13-tallet.

Rundløypen som skal brukes er litt over 1,6 kilometer lang og etter at løperne på 5 kilometer har kommet i mål skal Sondre Nordstad Moen fra ROS i aksjon på halvmaraton. Han løp 10 kilometer i Frankrike forrige helg og fikk ikke fullklaff der med 28:35. Han mente da at kroppen var tung etter mye trening og at han skulle slippe litt opp. Det er godt mulig at han har fått en liten formstigning siden løpet i Angers og det er opplyst at Moen stiller her for å få et løp i kroppen som ledd i oppkjøringen til OL. Den norske rekordholderen løper alene og det kan ikke forventes topptider. Hans årsbeste er forøvrig på 1:01:42. Alle løpene kan ses på Direktesport.

Diskosstevne på NIH

Ola Stunes Isene åpnet sesongen for et par uker siden med to konkurranser vestpå, og kunne dra hjemover med 64.07 som årsbeste i diskos. Noe som bare er 55 centimeter bak det han hadde som årsbeste i fjor. På søndag skal han kaste igjen, da på NIH, og det er absolutt muligheter til å se kast over 65 meter. Tjalves Markus Rooth er også påmeldt diskos i herrenes seniorklasse, mens Tyrvings sterke parautøver Ida Yessica Nesse er påmeldt øvelsen i kvinneklassen.

I juniorklassen er Lotta Flatum fra Brandbu og Tjalves mangekjempere Sander Aae Skothem og Abraham Sandvin Vogelsang blant de påmeldte. Flatum hadde en fin sesong i fjor og perset til 51.51, med ytterligere fremgang i år kan det forhåpentligvis bli kamp med Elisabeth Thon Rosvold om å forbedre Rosvolds norske juniorrekord på 52.48 i løpet av sesongen.

Full rulle i USA også denne helgen

Marie-Therese Obst er igjen i aksjon i spyd denne helgen når universitetet hun studerer på, University of Georgia, arrangerer Torrin Lawrence Memorial. Tjalve-utøveren har hatt en ypperlig sesong med to konkurranser over 60 meter, hennes beste kast har målt 61.37. Hun er nok lysten på å få nok en konkurranse over 60 meter og det blir spennende å se hva hun får til på lørdag.

Ida Eikeng er påmeldt 200 meter, 100 meter hekk og kule under West Coast Relays på fredag. Urædd-utøveren har løpt på 13.55 på korthekken i litt for mye medvind (+2.1) denne sesongen, og det skal være mulig å utfordre persen på 13.52. Det samme kan være mulig på 200 meter, der persen er på 24.01 fra 2018.
Runars Andrea Modin Engesæth er påmeldt på 1500 meter og 5000 meter. Øvelsene går med få timers mellomrom og det er grunn til å tro at hun bare stiller på en av øvelsene. Engesæth har aldri løpt 5000 meter på bane og det hadde vært interessant å se hva hun kunne fått til på distansen med tanke på solid løping på 10 kilometer gateløp i høst.

Vilde Våge Henriksen fra Haugesund er påmeldt 1500 meter og 3000 meter hinder under Atlantic 10 Championships denne helgen. På førstnevnte distanse har hun årsbeste på 4:26.94, mens hun har perset til 10:41.61 på hinder i år.

Jon Nerdal skal i aksjon i slegge under LSU Invitational denne helgen. Utøveren som representerer Norna-Salhus er nok på jakt etter enda et resultat over 70 meter.
Hans klubbvenninne Mona Ekroll Jaidi er påmeldt i alle fire kastøvelsene under stevnet. Emilie Berge fra Iveland er påmeldt i høyde og spyd under Southeastern-Conference Tune Up. Sørlendingen skal kunne ha muligheter til å forbedre årsbestenoteringene på 1.69 og 39.28.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy