1090 Views

Sterkt av våre norske utøvere

Januar 28, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse satte hver sin norske stavrekord i ulike stevner lørdag. Guttormsen svingte seg over 5,71 i New York.

Guttormsens resultat er tangering av Trond Barthels norske innendørsrekord satt helt tilbake i 1999, og det er identisk med kravet til VM i Doha. Det var også ny stevnerekord for universitetsstevnet Columbia Challenge.

Det gir også delt fjerdeplass på årets innendørs verdensstatistikk.

– Det er helt fantastisk å sette innendørsrekord, og helt vilt å hoppe så bra så tidlig i sesongen, sa Guttormsen ifølge  friidrett.no.

Noen timer tidligere greide Lillefosse 5,50 i et stevne i Stockholm. Han forbedret sin personlige rekord med fire centimeter og satte innendørs aldersrekord for G18. Det er også tangering av den norske juniorrekorden innendørs og gir delt førsteplass på verdensstatistikken innendørs for U20 sammen med Guttormsen.

Sistnevnte hoppet 5,50 før årsskiftet, da han fortsatt var U20-utøver, så hans resultat lørdag teller ikke på den listen.

– Jeg er meget fornøyd med å sette personlig rekord i det første store stevnet for sesongen, sa Lillefosse.


Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Warholm slo verdensmesteren og satte nordisk rekord i sesongdebuten

Karsten Warholm knuste regjerende VM- og EM-mester Pavel Maslák på 400 meter innendørs på hjemmebane i Ulsteinvik. Med tiden 45,56 satte han norsk rekord.

22-åringen, som hadde bleket hår foran sesongstarten, slo dermed sin egen norske innendørsrekord på distansen med tre hundredels sekund. Samtidig satte han nordisk rekord.

– Fantastisk å ta begge rekordene. Dette betyr at jeg er i god form. Og det er ekstra stas å vinne på hjemmebane, sa Warholm til  NRK etter løpet.

Maslák var ikke i nærheten av å henge med på Warholms tempo. Den tsjekkiske innendørsstjernen var i mål på 47,10. Han har vunnet tre strake gull på 400 meter flatt innendørs i både VM og EM.

1400 møtte opp

Warholm, som er regjerende VM- og EM-mester på 400 meter hekk (utendørs), var selv initiativtaker til fredagens stevne i Ulsteinvik. Ifølge NRK var rundt 1400 tilskuere til stede under «Karsten Warholm International».

– Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik. Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs, er motiverende i seg selv, sa Warholm, ifølge  friidrett.no , i forkant av stevnet.

Jaktet gammel rekord

På kvinnenes 3000 meter var ikke Karoline Bjerkeli Grøvdal langt unna målet om å slå Ingrid Kristiansens snart 34 år gamle norske innendørsrekord (8.50,26), men fikk det litt tungt mot slutten og krysset målstreken på 8.52,79.

Grøvdal vant suverent foran svenske Lisa Havell, som løp til 9.05,57.

Amalie Iuel måtte se seg slått av ungarske Evelin Nadhazy på 400-meteren. Hun var i mål på 55,01, mens vinnertiden var 54,07.

På 800-meteren tok Hedda Hynne seieren foran hviterussiske Olga Nemahai. 28-åringen fikk tiden 2.05,80 og vant med 20/100 sekunds margin.

Elisabeth Slettum var best på 200 meter. Der vant hun med 24,33 mot Nadhazys 24,33, mens Mathias Hove Johansen var beste nordmann i herreklassen som toer bak svenske Erik Annerfalk.

NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy