2693 Views

Synne skal OPPOVER

Kort tid etter hun startet opp igjen med satsning i høydehopp, tok Synne Schjølberg Christensen andreplass i UM. Nå er treningsmotivasjonen stor, og fremover er det bare en vei for 16-åringen – oppover.

April 05, 2015
Skrevet av:

admin

Før jul trente Synne Schjølberg Christensen nesten ikke noe friidrett. Hun skulle delta i en konkurranse i troppturn, og det var dithen treningsfokuset var rettet. Hun bestemte seg etter jul for å bruke vinteren og sommerens sesong på å satse fullt på høydehopp, og allerede i mars fikk hun bevist hvor god den idéen var. 160 cm i UM innendørs ga både personlig rekord og andreplass.Jenta som fyller 17 i august kommer fra Trondheim og har fra hun var liten drevet med turn.

For seks år siden slang hun seg med noen venner som hadde begynt med friidrett i Strindheim IL, og bestemte seg fort for at det var høydehopp som skulle bli hennes greie. Med oppmuntrende og kjørevillige foreldre ble det doble treninger frem til hun nå har sluttet helt med turn for å satse fullt på høydehoppingen. – Jeg får se hvordan denne sesongen går før jeg bestemmer meg for hva jeg gjør videre, sier hun.
Men det er tydelig at hun har gjort seg bemerket som et fremtidig håp i klubben, og at det er mye potensiale i den 179 cm lange kroppen.

 

SKOLEHVERDAGEN

Synne går medie- og kommunikasjonslinja på Charlottenlund Videregående i Trondheim, hvilket betyr 35 skoletimer i uka. Med fem treninger i tillegg er det ikke alltid hun har så mye fritid til å drive med andre hobbyer som å være med venner og se på TV-serier. Heldigvis synes hun treningene er sosiale og morsomme, og gleder seg til hver eneste økt. – Vi har jo ganske lange skoledager så det blir litt stress å komme seg hjem og spise før trening, men jeg synes det går greit, sier hun.

Det har vært noen øyeblikk hvor hun har angret på at hun ikke valgte idrettslinje på Strinda hvor treningen hadde vært en integrert del av skolehverdagen, men hun hadde ikke så lyst til å bruke tid på idrettslære. Samtidig hadde hun lyst til å lære mer om fotografi, PhotoShop og å kode internettsider, og da blir de lange dagene bare en del av hverdagen.

 

AMBISJONER OM SENIOR-NM

På tirsdager drar Synne til skolen hun valgte bort, Strinda, for å trene spenst og styrke med Trondheim Friidrett. Der blir hun trent av Roger Hollup som også har trent Tonje Angelsen i mange år. – Det er sosiale treninger som starter med basketball som oppvarming før vi trener styrke i apparater og spenst i trapper, forteller hun.
I Strindheim IL er det bare Synne som driver med høydehopp i sin klasse, og man må til andre idrettslag for å finne både flere utøvere og trenere som spesifikt kan høydehopp.

Men Synne vil bli i Strindheim – en tradisjonsrik og bred klubb med et svært godt miljø. Nå ønsker klubben å skaffe en høydehopptrener til Synne, og de har stor tro på hennes potensiale. Går alt som hun ønsker så hopper hun 165 cm tidlig i sesongen, og kvalifiserer seg dermed til senior-NM. – Jeg synes det var veldig artig å ta andreplass i UM! Jeg har bare hatt en liten periode nå hvor jeg har trent masse, sier hun, og påpeker at hun liker mestringsfølelsen i en slik teknisk gren.

 

TRENINGSGLEDE

I tillegg til å hoppe 165 cm håper Synne å gjøre det bra i junior-NM og utendørs UM som blir sesongens høydepunkt.
– Det aller morsomste er å klare nye høyder, sier hun.
Med variert trening og fokus på teknikk bør flere nye høyder kunne nås i løpet av 2015, men det fordrer også at hun får kontroll over en viktig detalj, nemlig å måle opp hvor hun skal starte:

– Noen ganger river jeg fordi jeg satser for langt unna, så starter jeg litt lenger bak og så river jeg fordi jeg kommer for nærme, ler hun, og forteller at dette er en av hennes største utfordringer.
Men hun har ikke noe imot denne terpingen, og forteller med glød og stor iver om hvordan hun gleder seg til hver eneste treningsøkt.
– Jeg tenker at hvis jeg fortsetter å trene så blir jeg kanskje bedre. I hvert fall bedre enn hvis jeg dropper treninga, forteller hun om motivasjon for å trene etter lange skoledager. Men så må hun rette på seg selv:
– Jeg føler egentlig ikke at jeg trenger så mye motivasjon for tiden, for jeg har bare veldig lyst til å trene.

 

 

IVRIG UTØVER:

«Jeg føler egentlig ikke at jeg trenger så mye motivasjon for tiden, for jeg har bare veldig lyst til å trene,» forteller den blide Strindheim-hopperen.

 

LES OGSÅ: Mirakelgutten

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy