1230 Views

Verdenstopper klare for Karsten Warholm International

Januar 24, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Klappet og klart til friidrettsfest i Ulsteinvik:

Flere verdensmestere er klare for Karsten Warholm International som går av stabelen fredag 28. februar. Karsten Warholm blir dermed ikke alene som verdensmester i sin egen innendørs friidrettsgalla på hjemmearenaen i Ulsteinvik, men han er trolig den eneste av deltagerne som har bursdag denne dagen da han fyller 24 år. Blant godbitene i verdensklasse finner vi Sam Kendricks fra USA i stav, Juan Miguel Echevarria fra Cuba i lengde og Yaroslava Mahuchikh fra Ukraina i høyde.

Storfine besøk

–Dette blir en kompakt friidrettskveld med noen av de ypperste utøverne i vår verden av friidrettsstjerner. Det er bare å glede seg, sier deltager-koordinator Ståle Jan Frøynes i Karsten Warholm International.

Stavkonkurransen byr på flere av de aller beste i verden. Regjerende verdensmester Sam Kendricks fra USA møter blant andre polske Pawel Wojciehowski som vant VM-gull i 2011. Mens Kendricks har en personlig rekord på 6,06, har polakken hoppet 5,93. Den norske U20 Europamesteren Pål Haugen Lillefosse med en rekord på 5,57 er også klar til dyst i Karsten Warholms hjemkommune.

–Dette er nok det beste feltet av stavhoppere som noen gang har konkurrert innendørs på norsk jord. Kendricks er i likhet med vår egen Karsten verdensmester både fra 2017 og 2019, sier Ståle Jan Frøynes.

Men det er ikke bare i stav av de tekniske øvelsene hvor det blir storfint besøk. Også lengdekonkurransen byr på verdenstopper – og det beste Norge har å by på.

I lengde deltar cubaneren Juan Miguel Echevarria som vant VM innendørs som 18-åring i 2018 med 8,46 meter. Han tok også bronse under VM i Doha sist høst. Cubaneren har en personlig rekord pålydende 8,68. Som Karsten Warholm vant han alle Diamond League konkurranser i siste utendørssesong. Blant konkurrentene i Ulsteinvik finner vi Norgesrekordholder Ingar Kiplesund som hoppet 8,10 meter i Spania sist sommer, stortalentet Henrik Flåtnes med en rekord på 7,65 med flere.

-En helt rå cubaner mot norske lengdehoppere på offensiven. Joda, dette blir toppklasse, sier Ståle Jan Frøynes.

Blir fulle tribuner

Høyde for kvinner blir også en stjerne-øvelse i Ulsteinvik. Her stiller blant andre Yaroslava Mahuchikh fra Ukraina som sikret seg sølv under VM i Doha med 2,04 meter. Jenta fra Ukraina vant VM U18 i 2017. Hun har også to EM-gull i ungdomsklassene. Og innehar en fersk verdensrekord innendørs i U-20 klassen med 2.01m.  I Ulsteinvik møter hun blant andre Tonje Angelsen som tok EM-sølv i 2012 i høyde. Angelsen har en personlig rekord på 1,97 meter. Barbara Szabo fra Ungarn og Claire Orcel fra Belgia deltar også, begge med bestenoteringer på 1,94.

–Yaroslava har vært den fremtredende høydehopperen i verden i ungdomsklassene. Nå har hun også tatt VM-medalje i seniorklassen. Det er grunn til å tro på en spenstig friidrettskveld, sier Ståle Jan Frøynes.

Og det kommer til å bli full friidrettshall i Ulsteinvik den siste fredagen i februar måned.

–Ja, vi kan vel allerede nå love at det blir helt fullt i hallen – og stor stemning. I fjor ble det også fullt. Vi har solgt langt flere billetter i dag sammenlignet med samme tid i fjor, sier Karsten Warholms mor og manager, Kristine G. Haddal, som også er prosjektleder for Karsten Warholm International.

Karsten Warholm løper 400 meter under sitt eget stevne – som også blir direktesendt på NRK.

Det blir en spennende konkurranse der bl.a regjerende verdensmester på 400 meter innendørs Pawel Maslak også stiller på startstreken.

–Dette blir en helt rå friidrettskveld, med verdenstopper i flere øvelser – og det beste Norge har å by på i flere øvelser. Det er god grunn til å dra til Ulsteinvik den siste fredagen i februar, sier Karsten Warholm som fyller 24 år på selve stevnedagen.

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy