1573 Views

– Visste jeg hadde rekorden inne, men måtte ha fullklaff!

Januar 24, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Sander Aae Skotheim var jublende glad etter en fantastisk NM helg i Bærum. Han satte norsk rekord i syvkamp med 5965 poeng, og forbedret dermed Martin Roes norgesrekord fra 2018 med 14 poeng.

 

Årsbeste i verden

– Jeg visste at jeg hadde rekorden inne, men at jeg måtte ha fullklaff, sa Sander noen timer etter de to sterke NM dagene i Bærum Idrettspark. Han gjorde unna debuten som seniorutøver ved å sette årsbeste i verden. Med denne poengsummen er han allerede på et solid seniornivå internasjonalt, i fjor var det bare 16 utøvere i verden som noterte bedre poengsum enn Skotheim gjorde denne helgen.

– 60 meter gikk over all forventning, så skjønte da at formen var på topp, og så gikk det egentlig bare veldig bra etter det. Eneste jeg er litt skuffa over er stav, hvor jeg hoppa 30 cm under pers, ellers er jeg veldig fornøyd med alle øvelsene. Det kjennes ganske rått å sette norsk rekord. Videre nå blir det NM inne hvor jeg tenker å være med på lengde, tresteg og høyde, forteller Sander. Senere er planen å reise til Algarvekysten på treningsleir for å spisse formen mot sommeren.

I kommende utgave av Friidrettsmagasinet kan du bli bedre kjent med Sander.

Det var mange som leverte godt under helgens NM/UM i mangekamp, blant andre Fanas Pål Haugen Lillefosse. Han forbedret persen sin i stav med en centimeter da han kom seg over 5.71 meter. Les MER HER.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy