1386 Views

Warholm forsvarte VM-gullet: – Trodde hjertet skulle stoppe over siste hekk

Karsten Warholm var i lykkerus etter å ha forsvart VM-gullet på 400 meter hekk: – Det betyr så utrolig mye.

September 30, 2019
Skrevet av:

admin

Karsten Warholm var i lykkerus etter å ha forsvart VM-gullet på 400 meter hekk: – Det betyr så utrolig mye.

Tross et jevnt oppløp nektet gutten fra Ulsteinvik å la seg slå. Tiden 47,42 holdt til 23-åringens andre strake VM-gull på distansen.

– Dette er så stort, det er sykt. Jeg hadde presset på meg, og det var viktig for meg å ta dette løpet. Det har vært snakket så mye om, sa Warholm til NRK.

Han fortalte at han og trener Leif Olav Alnes hadde en alvorlig prat på vei inn på stadion.

– Han sa til meg at «du er den best trente, den som er best forberedt», sa Warholm.

 

Var favoritt

Warholm vant overraskende gullet på distansen for to år siden, men denne gangen var han en klar favoritt og leverte varene på ny.

– Jeg fikk mye bank i fjor, og det var ikke mange da som trodde at jeg kunne gjenta dette ett år senere. Men i år har jeg nektet å la meg banke. Men det har vært beinhard jobbing hver eneste dag, sa Warholm, som tok ut alt for å kopiere bragden fra London-VM.

– Jeg trodde hjertet skulle stoppe over den tiende hekken. Jeg sa til (trener) Leif i heisen før løpet at det kom til å skje. Og hvis det hendte, skulle han vite at jeg var lykkelig da det skjedde sa gullvinneren.

 

Gikk tøft ut

Warholm gikk tøffest ut og henviste amerikanske Rai Benjamin til sølvet med 47,66, mens hjemmehåpet Abderrahman Samba tok bronsen med 48,03.

– Jeg var pinnestiv de siste meterne. Da jeg kom over mål, tenkte jeg: «Nå vant jeg pinadø igjen», sa den dobbelte gullvinneren.

Denne sesongen har nordmannen vært den dominerende på 400 m hekk, og han satte under Diamond League-finalen i Zürich i slutten av august, europeisk rekord med 46,92.

– Det var gøy. Det var kjempegøy. Det var fantastisk og nydelig. Ja, dette var godt gjort sa trener Leif Olav Alnes til NRK mens han ble gratulert og omfavnet av landsmenn og støtteapparat på tribunen.

– Vi har hele tiden sagt at det er bedre med godt gjort en godt sagt, dette var godt gjort, sa Alnes.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy