1865 Views

Fantastisk bronsemedalje til Pål Haugen Lillefosse

August 20, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Pål Haugen Lillefosse hoppet 5,75 meter og tok bronsemedaljen i stavfinalen. I regn og vriene forhold for staveliten svingte 21 år gamle Lillefosse seg over 5,75 i første forsøk. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende i medaljekampen på Olympiastadion.

På veien mot medaljen klarte Lillefosse også høydene 5,50 og 5,65 på første forsøk. 5,85 ble imidlertid for høyt for nordmannen. Der rev han tre ganger.

Sondre Guttormsen, kom seg også over 5,75, men måtte ha to forsøk på høyden. Dermed plasserte han seg bak Lillefosse på resultatlista.

 

 

Ulykkelige Rooth

Andrea Rooth opplevde alle løperes mareritt da hun EM-debuterte på 100 meter hekk i München. Tårene trillet etter at hun fikk løpet ødelagt av tjuvstart og ble diskvalifisert

– Så vondt tror jeg ikke jeg har hatt det i hele mitt liv. Det føles som noen har dødd, men det har jo ikke skjedd. Jeg er helt knust. Det er det verste som kan skje. Jeg pleier alltid å starte raskt og jeg var usikker på om det var meg. Men det er jo alltid meg, sier Andrea Rooth til NRK

Rooth har en personlig rekord på 13,11 og sesongbeste på 13,18 sekunder. Siste plass i semifinalen gikk på tiden 13,37.

– Jeg føler meg i superform og har gjort det kjempebra på trening. Alt tydet på at jeg skulle løpe 12. Jeg følte meg i perse-form. Det var noe herk.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy