1579 Views

– Drømmer om å få med Karsten og «Leffi » i podcasten

Rett over nyttår ble redaktør Kristin Roset kastet ut på skikkelig dypt vann. Podcast ble en del av arbeidshverdagen ved siden av jobbingen med magasinene Friidrett og SKIsport.

Juli 28, 2021
NY FRIIDRETTSPODCAST: Kristin Roset hoppet inn i ny rolle i januar. –Podcast er et nytt format for meg, men det er veldig gøy. Alle som har blitt intervjuet har gitt gode tilbakemeldinger, sier Roset.
Skrevet av:

Tore Shetelig

– Jeg var skikkelig grønn i januar, og lurte fælt på hvordan dette ville gå. Skal innrømme at jeg hadde høye skuldre. Men jeg kastet meg ut i det, og nå er jeg blitt litt varmere i trøya, sier Kristin Roset (41).

Etter 18 år som sportsjournalist, er den tredoble mesteren på 800 meter, godt i gang med å pløye ny personlig mark. Hun har lært seg alt det tekniske med opptakene i løpet av kort tid. Kristin legger også selv ut de ferdigklippede podcastene på Spotify, så folk kan få tilgang til dem.

Hvem er drømmeintervjuobjektene dine?

– Ingen tvil. Det må bli Karsten Warholm og Leif Olav Alnes – sammen. Både Karsten og «Leffi » har så mye interessant på hjertet. Dessuten krydrer de uttalelsene sine med en helt herlig form for humor. Så dette hadde vært et helt ultimalt par å intervjue. Jeg drømmer om å få ja fra dem, sier en entusiastisk Kristin Roset.

Godt humør smitter over

Hun er kjent for sitt gode humør, som smitter over på de hun intervjuer. Vi andre i redaksjo- nene i Friidrett og SKIsport har fått gode tilbakemeldinger på at de som har stilt opp i podcastene synes det er en god opplevelse å bli intervjuet av Kristin.

– Godt humør, ja. Det har jeg nok av. Men jeg må jobbe litt mer med meg selv, for å dempe latteren min litt i podcastene. Men litt må man jo ha å forbedre seg på, smiler Kristin.

Hver 14. dag reiser hun fra sitt bosted på Lillehammer til Oslo – for å spille inn podcastene. Intervjuene foregår på telefon, i et studio i hovedstaden.

Får dekket alle landsdeler

– Jeg har fått den erfaringen at det funker like godt på telefon som å møte intervjuobjektene fysisk. Ved å bruke telefon, får jeg tak i utøvere, trenere og fagpersoner på en måte som ikke krever så mye for mange mennesker som er travelt opptatt. Dessuten får jeg på denne måten en fin geografisk spredning. Jeg legger stor vekt på å få med gjester fra hele vårt langstrakte land.

Fins ikke skummelt

Er det skummelt å bli intervjuet av deg i pocastene?

– Skummelt, nei. Ler Kristin hjertelig.

– Jeg legger opp til det motsatte. Er ingen revolverjournalist, med masse vemmelige spørsmål. Her handler det om å få god kontakt med gjestene, og få dem til å føle seg vel, slik at de byr på seg selv.

Podcast er et fint format, som gjør at som blir intervjuet får prate skikkelig ut

– Det fine er at gjestene får brukt sine egne ord – hele veien, på en annen måte enn i et intervju i et blad eller en avis. På den måten blir det god flyt. Jeg legger opp til at hver episode varer mellom 50 minutter og en time. Da rekker vi innom mye, og den blir en grundig og god prat.

Grundige forberedelser

– Jeg bruker mye tid på forberedelser, og sender over spørsmålene på forhånd, slik at gjestene er forberedt på hva de kommer til å bli spurt om, forteller Kristin Roset.

Hun jobbet i nærradio da hun var yngre.

– Det var radio Nordfjord, som dekket kommunene Gloppen og Eid. Så helt ukjent var jeg ikke med radioformatet, men etter så mange år som kun skrivende journalist, var det mange sommerfugler i magen de første ukene jeg begynte med det nye formatet. Men nå trives jeg som fisken i vannet – med å både skrive saker til magasinene og lage podcaster, sier redaktøren.

Hun legger vekt på å være seg selv i podcastene, på sin klingende nynorsk og med Nordfjord- dialekt.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy